https://www.iloversum.fi/files/blogi/spread_love_by_vinoth_chandar_.jpg

Elämä maistuu rakkaudelta

Elämä maistuu rakkaudelta

Luin tänään Hesarista, miten Englannissa ystävänpäivä aiheuttaa valtavia paineita parisuhteelle. Naiset odottavat tulevansa huomioiduiksi ja hemmotelluiksi. Ja miesrukat yrittävät arvata toiveet ja yltää ihmissuhdepelin sanattomiin vaatimuksiin. Pelkkä ajatuskin saa myötätunnosta vatsani solmuun.

Ja jotenkin onnistutaan vielä uskomaan, että kyse on rakkaudesta. Vaikka tuollaisessa odotusten ja vaatimusten ristiaallokossa kyse on todennäköisemmin pettymyksestä kuin rakkaudesta.

Rakkaus on siitä kummallinen, ettei se suostu odotuksiin, käskyihin eikä vaatimuksiin. Rakkautta ei voi saavuttaa eikä ansaita. Ja toinen ihminen ei voi olla rakkautemme takuu tai lähde, josta voimme tankata tarpeeseemme.

Ja vaikka koko viihdeteollisuus toisin väittää, rakkaus ei ole tuolla jossain, itsemme ulkopuolella. Rakkaus on meissä jokaisessa, meidän jokaisen sisällä. Meidän jokaisen sydämessä.

Sen vuoksi rakkaus virtaa meistä ulospäin. Aina sisältä ulos. Aina. Niin monta kertaa kuin olen toivonutkin sen virtaavan toisinpäin ja täyttävän kaipuuni ulkopuolelta tulevalla rakkauden tunteella, niin ei. Yhtä monta kertaa olen pettynyt. Rakkaus pääsee koskettamaan meitä ainoastaan, kun sydämemme on auki. Ja kun annamme rakkauden virrata, sisältä ulos. Säteillä sydämestämme ulos.

Kuva: Spread love by Vinoth Chandar

Eikä rakkaus tarvitse kohdetta tai syytä virratakseen.  Rakkauden virran voi kokea katsoessaan ikkunasta ulos tai järjestellessään pyykkiä. Sen voi tuntea pullan tuoksussa tai saunan lämmössä. Rakkauden virtaan voi antautua milloin vain.  Ainoa, mitä tarvitaan, on avata oman sydämen luukut ja antaa lupa rakkaudelle virrata. Säteillä sisältä ulos.

Ja silloin, elämä maistuu rakkaudelta.

Rakkauden makuista ystävänpäivää kaikille!  

Luin tänään Hesarista, miten Englannissa ystävänpäivä aiheuttaa valtavia paineita parisuhteelle. Naiset odottavat tulevansa huomioiduiksi ja hemmotelluiksi. Ja miesrukat yrittävät arvata toiveet ja yltää ihmissuhdepelin sanattomiin vaatimuksiin.