Kiitos päättyneelle vuodelle!

8.1.2016

Hei rakkaat ystävät,

Lämpimät uudenvuodentoivotukset teille kaikille paukkupakkasista huolimatta! Loma on tuntunut todella pitkältä, joten onkin ihana palata arkeen ja toimeen. Ja tuntuu tosi kivalta aloittaa se kanssanne!

Uudessa vuodessa on jotain samaa puhtautta kuin koululaisena koin saadessani uuden vihkon eteeni. Ensimmäinen sivu oli niin puhdas. Sen täydellisessä koskemattomuudessa oli jotain suunnattoman kaunista, melkeinpä pyhää. Osaisinko kirjoittaa yhtä kauniisti? Olisinko uuden vihkoni arvoinen?

Mutta samalla kuitenkin puhtaasta vihkosta välittyi jotain houkuttelevaa ja innostavaa. Mahdollisimman kauniilla kirjaimilla piti heti kirjoittaa ainakin nimi kansilehdelle. Mitähän kaikkea muuta vihkoon kirjoitettaan? Mitähän tulisin oppimaan? Innokas uteliaisuus kutitti sisälläni uuden edessä. Toivottavasti löydämme tuota samaa innostusta myös aikuisina näin uuden vuoden alkaessa.

Tänä vuonna kannustan sinua hankkimaan itsellesi puhtaan vihkon tai kauniin tyhjän kirjasen onnellisuuspäiväkirjaksi. Mielellään sellaisen, jossa ei ole viivoja tai ruutuja. Saat Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla tehtäviä, joilla voit täyttää onnellisuuspäiväkirjasi sivuja. Ja niissä voit myös hyödyntää väriliituja, tusseja tai vesivärejä. Toki voit käyttää myös irtopaperia ja kerätä ne kansioon tai aarrelaatikkoosi.

Alkajaisiksi voisimme sekoittaa vähän alkaneen vuoden puhtautta ja menneen vuoden viisautta. Ja lähdetään liikkeelle kuluneesta vuodesta. Mitä siellä olisi sellaista, jonka haluaisit tuoda mukanasi tähän alkavaan vuoteen?

Aiheenamme on siis KIITOS PÄÄTTYNEELLE VUODELLE.Mitä kaikkea hyvää oli elämässäni viime vuonna? Kiitollisuus on toimiva tapa houkutella vastaavia asioita elämäämme myös jatkossa.

Tehdään tämä harjoite kahdessa osassa. Varaa itsellesi hetki rauhallista aikaa ja värikynät.

Osa 1.
Kirjoita sivun keskelle Kiitos 2015! Ja lähde sitten miettimään aihepiireittäin, mistä kaikesta menneessä vuodessa olet kiitollinen. Voit kirjata niitä mindmap-tyyliin  käyttäen eri värejä. Aloita kuitenkin joka kohta Olen kiitollinen…  

Ajattele ihmissuhteitasi, perhettäsi, kumppaniasi, lapsiasi, sukuasi, ystäviäsi.
Mieti työtäsi, harrastuksiasi, mahdollisia luottamustoimia tai opintoja tms.
Tarkastele ympäristöäsi, kotiasi, asuinpaikkaasi, työmatkaasi, palveluja yms.
Mitä teit luonnossa? Nautitko metsästä tai vesillä olemisesta?
Matkustelitko? Näitkö uusia paikkoja? Saitko uusia kokemuksia?


(Kuva on netistä. Voit tehdä omasta mindmapistasi kauniimman ja värikkäämmän.)

Osa 2.
Kirjoita uuden, puhtaan sivun keskelle Kiitos minulle 2015!  
Mistä olet kiitollinen itsellesi? Kirjaa ylös mindmap-tyyliin vähintään kymmenen asiaa, joista olet itsellesi kiitollinen tai joita arvostat itsessäsi. Asioita, joita haluat ottaa mukaan alkaneeseenkin vuoteen.

Voit aloittaa vaikka fyysisistä ominaisuuksistasi, kehostasi, terveydestä, hyvinvoinnista, energisyydestä…? Olen kiitollinen...
Mieti, mitä olet vuoden aikana kokenut. Mitä uutta aloittanut tai vanhaa lopettanut? Mistä toimistasi olet ylpeä tai kiitollinen?
Mitä olet kokemuksistasi oppinut ja oivaltanut? Mitä olet rohjennut ja uskaltanut? Missä olet ottanut vahvemmin minuuttasi käyttöösi?
Pysähdy myös hetken ajaksi miettimään elämänasennettasi. Mitä asenteessasi on sellaista, mistä voit olla kiitollinen?

Minä olen täysin, siis 100%:n  varma, että meissä kaikissa on paljon aihetta kiitollisuuteen. Ollaan rohkeita, uskalletaan tunnustaa ne itselle ja kirjataan ne ylös.

Kun olet tehnyt molemmat kiitollisuustehtävät, pohdi hetki, miltä tehtävien tekeminen tuntui. Mikä oli helppoa tai vaikeaa? Mitä ajatuksia tehtävät herättivät? Koitko eri tavoin kiitollisuuden itsellesi kuin itsesi ulkopuolella oleviin asioihin? Kirjaa halutessasi ajatuksesi ja oivalluksesi onnellisuuskirjaasi.

Ja lopuksi voit somistaa mindmap-kuvat piirtelemällä, värittämällä ja kuvittamalla. Anna ajan kulua ja nauti!

Ensi viikkoa varten varaa muutama kuva- tai naistenlehti, joita käytämme kartoittaessamme alkaneen vuoden tunnelmaa.

Ihanaa, kiitollisuuden täyttämää viikkoa teille kaikille!

Auli   

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Outi 16.01.2016 13:44:39

Olipa hyvä harjoitus

Kiitos päättyneelle vuodelle-harjoitus oli loistava. Huomasin miten olen unohtanut iloita hyvin olevista asioista ja stressannut niistä harvoista ns. kehitystarpeista. Harjoitus kannatti, koko viikon on ollut rauhallinen ja seestynyt mieli. Suosittelen harjoitusta kaikille.1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet