Läsnäolon mikrohetkiä

7.8.2015

Hei rakkaat ystävät ilon ja onnellisuuden kuntosalilla,

Toivottavasti kesä on ollut rentouttava ja ihanan huoleton. Nyt on kuitenkin aika palata arkeen myös mielen jumppaamisen osalta. Yritämmekin siirtää osan kesän rentoudesta arjen keskelle.

Muistat varmaan jonkin hetken, jolloin olet täysin tyynenä, tai jopa raukeana, katsellut vedenpintaa tai pilviä taivaalla. Tai ehkä olet ilman ajatuksia seurannut lasten leikkiä. Juuri tuollaisissa hetkissä koemme läsnäolon voimakkaimmin. Koemme pysähtyvämme. Ei enää vaatimuksia, ei odotuksia eikä huolia. Ei mielen turhaa hälinää. Ei ole olemassa mitään muuta kuin tämä hetki.

Läsnäolo on rentouden kulmakivi. Siispä tulevalla viikolla harjoittelemme  LÄSNÄOLON MIKROHETKIÄ.

Juuri tällä hetkellä, luetpa tätä sitten kaupan kassajonossa tai kotisohvallasi, kiinnitä huomiosi hengitykseesi. Sinun ei tarvitse muuttaa sitä. Ainoastaan tunne, miten ilma virtaa sisään ja ulos. Ja miten kylkesi tai palleasi liikkuvat tai miten hengityksesi keinuttaa kehoasi. Muutaman hengenvedon ajan ole tietoinen hengityksestäsi. Tunne hengityksesi. Tuntemalla hengityksesi olet heti läsnä kehossasi.

Ollessasi tietoinen hengityksestäsi  ajatuksesi pysähtyvät ja mieli rentoutuu. Saat itsellesi läsnäolon mikrohetken.

Tällaisia lyhyitä läsnäolon mikrohetkiä voit toistaa useita kertoja päivässä. Voit sopia itsesi kanssa tiettyjä tilanteita tai merkkejä, jotka muistuttavat sinua olemaan läsnä. Voit päättää olla läsnä juuri ennen jokaista kahvikupillista. Voit olla läsnä suihkussa veden virratessa pitkin kehoasi tai joka kerta käsiä pestessäsi. Tai merkkinä voi toimia puhelimen tarttuminen tai punaiset liikennevalot.

Kun annat itsellesi läsnäolon mikrohetkiä, huomaat hektisyyden ja kiireen hellittävän. Saat arkeesi yllättävän suurta rauhaa pienellä hetkellä, muutamalla tietoisella hengityksellä.

Vielä lopuksi lähetän teille terveisiä Päijänteeltä. Juuri nyt istun veneemme kannella asumattoman saaren rannassa. Ja nautin aamuauringosta ja lähes täydestä hiljaisuudesta, johon vaihtelua tuo vain lintujen laulu ja kalojen käyminen veden pinnassa. Tämän hetken talletan sisälleni talven varalle.

Läsnäoloterveisin Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet