https://www.iloversum.fi/files/blogi/forum-augustus-show.jpg

Satumaiset matkailijat

Satumaiset matkailijat

Muutama vuosi sitten olimme mieheni kanssa lomalla Roomassa. Eräänä iltana palaillessamme hyvin syöneinä ravintolasta kohti hotellia hiukan ennen puolta yötä kaukaa rupesi kuulumaan kaunista musiikkia. Jatkoimme matkaamme ja musiikki voimistui. Kunnes näimme, että antiikinaikaiseen kivimuuriin oli heijastettu upea valo- ja äänishow. Oli huhtikuun 21. päivä ja olimme satumaisten matkailijoiden uskomattomalla tuurilla osuneet Rooman 2764. syntymäpäivän juhlintaan.


Kuva © reidsitaly.com

Usein meille käy juuri noin. Olemme molemmat laiskoja perehtymään etukäteen matkakohteeseemme tai suunnittelemaan tutustumispaikkoja ja päiväohjelmia. Yleensä vai tipahdamme matkakohteeseemme ja vasta perillä ollessamme ryhdymme miettimään, mitä tekisimme ja mihin kohteessamme menisimme. Ja usein suuntana on se, mihin nenä näyttää. Ehkä ostamme jonkun opaskirjan, mutta lähes aina se jää lukematta. Tai korkeintaan tarkistamme, onko kirjassa mainittu juuri sitä upeaa paikkaa, johon mieletön tuurimme on meidät kuljettanut.

Olemattomasta suunnittelusta huolimatta matkamme ovat aina onnistuneita. Osa loman tunnelmasta tuleekin juuri suunnittelemattomuudesta, joka antaa tilaa yllätyksille. Meillä ei ole isoja ennakko-odotuksia, vaan otamme avoimina vastaan, mitä tuleman pitää. Ja niin usein olemme saaneet kokea huikean hienoja juttuja, että olemme ryhtyneet kutsumaan itseämme satumaisiksi matkailijoiksi.

Ja kun uskomme meillä olevan satumainen tuuri, elämä todistaa uskomuksemme oikeaksi tarjoten parastaan.

Tai onhan olemassa tietenkin toinenkin mahdollisuus. Jospa olemme vain niin yksinkertaisia ja katsomme tavanomaisia asioita niin satumaisten vaaleanpunaisten silmälasien läpi, että tulkitsemme ne vain naiivisti aivan mahtaviksi???

Ihan sama! Pääasia, että satumaiset matkailijat nauttivat reissuistaan.

Satumaisen ihanaa Juhannusta ja lomaa sinullekin!

Muutama vuosi sitten olimme mieheni kanssa lomalla Roomassa. Eräänä iltana palaillessamme hyvin syöneinä ravintolasta kohti hotellia hiukan ennen puolta yötä kaukaa rupesi kuulumaan kaunista musiikkia. Jatkoimme matkaamme ja musiikki voimistui. Kunnes näimme, että antiikinaikaiseen kivimuuriin oli heijastettu upea valo- ja äänishow.