Joulukalenterin luukku 19: Armollisuus

19.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Jouluun valmistautumisessa yksi vaativimpia tehtäviä on olla armollinen itselleen.

Nuorempana usein kehitin itselleni armottoman joulustressin. Pääni sisäisen sääntöviidakon mukaan kaiken piti olla tarkasti järjestyksessä, täydellisen puhdasta ja jääkaappi täynnä oikeita jouluruokia. Jopa tunnelmallakin oli omat kriteerinsä. Väsäsin itse karamelleja ja väkersin omin pikkukätösin joulukoristeita. Noilta ajoilta meille jäi sanonta, että joulu ei tule ilman jouluitkua.  

Sitten eräänä jouluna ollessani reisimurtuman takia pyörätuolissa tajusin, kuinka vapauttavaa onkaan luopua itse itselleen kehittelemistä vaatimuksista. Aatonaattoiltana raskaan markettireissun jälkeen makasin olohuoneen sohvalla. Kello lähestyi jo puoltayötä ja alakuloisena tuijotin terassin oven pielessä seinään nojaavia kirveitä, joita oli käytetty kuusen jalkaan saamiseksi pari päivää aiemmin. Niidenkin olisi pitänyt jo olla varastossa, sillä perinteisestihän kirveiden ei uskota lisäävän joulurauhaa ja hyvää tahtoa ihmisten kesken.

Kuitenkin joulurauhan kaipuuni oli suurempi kuin pettymykseni epätäydellisestä jouluidyllistä. Joten päätin, että meille tulee joulu, vaikka kirveet olisivatkin paikallaan kuusen kupeessa iankaikkisesti. Ja samalla oivalsin, että joulu ei tulekaan vaatimuslistan kohdat täyttämällä. Vaan joulu on jo sisälläni, jos annan sille mahdollisuuden. Ja jos armahdan itseni rajoittavista ja vaativista säännöistäni.

Armo on yksi joulun keskeisimpiä sanomia. Kelpaamme juuri tällaisina kuin olemme. Olemme rakastettuja juuri tällaisina. Keskeneräisinä ja epätäydellisinä. Ja juuri näin on hyvä.

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet