Joulukalenterin luukku 21: Joulu on rakkaus

21.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Tämän joulukalenterin aikana olen puhunut paljon joulun tunteesta. Mutta jos joulun tunne pitäisi kuvata yhdellä sanalla, niin sanoisin, että joulu on rakkaus.

Ei kuitenkaan kannata jäädä odottelemaan, että jokin ulkopuolinen tekijä tai ärsyke sytyttäisi rakkauden tunteen meissä. Tai että joku toinen ihminen rakastaisi meidät täyteen rakkautta.

Rakkaus on teonsana. Jollei elämässä ole rakkautta, silloin pitää rakastaa enemmän. Tehdä pieniä rakkaudellisia tekoja, jotta meissä jokaisessa oleva kyky rakastaa pääsisi virtaamaan.  Jokaisen aidosti rakastavan teon myötä puramme patoa pois rakkauden tunteen tieltä.

Ja joulunaika on täynnä mahdollisuuksia rakkaudellisiin tekoihin. Lämpöön, välittämiseen, myötätuntoon.

Kuulin eilen tarinan eräästä nuoresta neitokaisesta, joka oli kaupungilla nähnyt yksinäisen mummon keräävän alakuloisena roskiksesta pulloja. Hän oli mennyt mummon luo ja pyytänyt tämän lounaalle kanssaan.  Ja lounas oli ollut niin antoisa ja iloa tuottava, että neitokainen ja mummo olivat päättäneet tavata uudelleenkin.

Rakkautemme virratessa näemme jokaisen ihmisen arvon. Näemme, että jokainen meistä on rakkauden arvoinen. Ja kun silloin teemme rakkaudesta nousevia tekoja, täytymme myös itse rakkaudesta.  

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet