Miten toteutat haluamasi asiat jo nyt ?

27.1.2017

Rakas ystävä,

Usein huomiomme kiinnittyy siihen, mitä haluamme tai mitä meiltä puuttuu. Entäpä jos meillä tietämättämme onkin jo se, mitä kaipaamme?

Viisaat ihmiset ovat sanoneet, että kaikki luodaan kahdesti. Ensin ajatuksen tasolla ja vasta sitten tässä reaalimaailmassa. Ensiksi on tiedettävä, mitä haluaa, jotta kykenee sitä kohti kulkemaan. Mutta kokemukseni mukaan, tuomme tuosta haluamastamme jo joitakin osia tai elementtejä elämäämme jo, ennen kuin edes tajuamme olevamme matkalla kohti haluamaamme. Entäpä jos olemmekin jo tietämättämme rikkaita, menestyneitä ja onnellisia? Halutessasi voit lukea aiheesta lisää Auliisti onnellinen -blogistani.

Miten toteutat haluamaasi jo nyt?

Ota esille kynä ja onnellisuuspäiväkirjasi tai kirjoituspaperia. Valitse  1-3 haluamaasi asiaa. Sellaisia, joita tiedät selkeästi haluavan ja joiden oikeasti toivot toteutuvan. Tai jos sinun on vaikea määritellä haluamaasi tässä, poimi pari unelmaa Olisipa ihanaa, jos –listaltasi. Todennäköisesti listasi unelmat vievät sinua haluamaasi suuntaan. Ota käsittelyyn yksi toiveesi kerrallaan.

Aloita harjoite hengittämällä muutaman kerran rauhallisesti syvään sisälle ja puhalla pitkään ulos. Keskity tuntemaan hengityksesi aaltoliike kehossasi. Sitten kysy sydämeltäsi, mitä tekisit tai mitä kokisit, jos tuo haluamasi asia olisi jo toteutunut. Kuuntele rauhassa ja kiirehtimättä sydämesi vastauksia.

Esim. jos haluat matkustella enemmän, mitä tekisit matkoilla ollessasi? Näkisit uusia paikkoja? Istuskelisit kahvioissa? Makaisit altaan reunalla? Kävisit museoissa? Aikatauluttomasti vaeltelisit ympäriinsä?
Kuuntele rauhassa ja anna sydämesi kertoa, mikä tai mitkä asiat olisivat sinulle tärkeimpiä tuon kyseisen toiveen toteutuessa. Kirjaa vastaukset muistiin.

Seuraavaksi tutustu saamiisi vastauksiin ja kysy sydämeltäsi, miten tai missä tuo kyseinen asia toteutuu jo nyt? Tai missä se voisi toteutua jo nyt? Kun hetken käytät mielikuvitustasi, voit pieniä tai suurempia osia toiveestasi toteuttaa hyvinkin helposti.

Esim. uusia paikkoja voin nähdä ajaessani uutta reittiä kotiin. Mitäpä jos turistimielellä istuisin hetkeksi johonkin kivaan kahvilaan? Mikä näyttely on lähimmässä taidemuseossa? Tai jospa viikonloppuna vierailisin lähikaupungissa turistina? Tai miksipä en voisi yöpyä hotellissa kotikaupungissani ja olla hetken irti arjesta. (Olen kerran tehnyt sen ja se tuntui häpeämättömän ylelliseltä.)

Matkusteluun, niin kuin moneen muuhunkin haluamaamme asiaan liittyy jonkin tunnetila. Mitkä ovat sinun kohdallasi nuo tunteet, joita koet tehdessäsi haluamiasi asioita? Mitä tunteita haluat lisää elämääsi? Missä tilanteessa koet tai voisit kokea noita tunteita jo nyt? Jälleen kuuntele sydämesi viisautta. Ja kirjaa vastauksesi muistiin.

Esim. minun Olisipa ihanaa, jos –listalla on tätimatkat. Syvimpänä toiveena unelmani takana on viettää enemmän aikaa nuorten kanssa. Tuntea yhteenkuuluvuutta heidän kanssaan. Oppia tuntemaan heitä yhä paremmin. Nähdä heidän minuutensa kauneus ja kuulla heidän sydämensä sointi. Ja tuohon kaikkeen ei oikeasti tarvitse matkustaa. Riittää, että tapaan heitä ja olen läsnä, kun tapaamme. Se onnistuu ihan omassa keittiössäkin tai kahvilassa ihan tässä lähellä.

Usein oikeasti haluamme asiat saattavat olla hyvinkin helposti saavutettavissa. Kerran sähkökatkon yllättäessä tajusin, että rentouttavaan mökkitunnelmaan ei tarvittu mitään muuta. Ilta ilman televisiota, tietokonetta, Netflixiä ja radiota, retkikeittimellä teetä keittäen ja lättyjä paistaen, villavilttiin kääriytyneenä kynttilän valossa lukien ja jutellen oli täydellinen ihan kotona vietettynä.

Mökille pääsee siis katkaisemalla virran pääkytkimestä. Usein kysymys on oivalluksesta, että meillä on jo haluamamme. Ainakin pieneltä tai vähän suuremmaltakin osaltaan.  

Nyt sinun tarvitsee vain päättää ja katkaista virta siitä kytkimestä, joka estää sinua toteuttamasta jo haluamaasi. Tai kytkeä virta niihin asioihin, joiden avulla elät jo toivettasi todeksi. Mitä asioita sinä päätät tehdä jo nyt elääksesi todeksi haluamaasi?

Nautinnollista toiveiden täyttymisen viikkoa sinulle!
Auli 

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet