Tunnelmakartta tulevalle vuodelle

15.1.2016

Hei rakkaat ystävät,

Olipa kiva huomata, että viimeviikkoinen kiitollisuustehtävä päättyneelle vuodelle innosti monia. Vaikka tiedän läheisyyden onnellistavan voiman, itselleni oli pienoinen yllätys, että lähes koko paperi täyttyi ihmisillä. Tavarat ja saavutukset saivat vain pienen nurkan mindmapistani. Oli todella sykähdyttävää tajuta konkreettisesti paperille kirjattuna, kuinka valtavan paljon elämässäni on ihania ihmisiä. Kiitos myös teille kaikille, että kuulutte elämääni.

Mutta nyt käännetään katse tulevaisuuteen. Lähdetään kartoittamaan, minkälaista tunnetta tai tunnelmaa haluat tulevaan vuoteen. Eli tulevan viikon aikana tehdään TUNNELMAKARTTA TULEVALLE VUODELLE, yksi aarre- tai unelmakartan muodoista. (Tämä harjoite on mukava tehdä myös ystävän tai perheenjäsenien kanssa.)

Varaa viereesi pino kuva- tai naistenlehtiä. Tai jos haluat, voit käyttää apunasi nettiä, esim. Pinterestissä on valtavasti kauniita kuvia. Tavoitteena on löytää 10 värikuvaa, jotka jollain lailla puhuttelevat tai koskettavat sinua.

Lähde selailemaan lehtiä tai surffaamaan netissä keskittyen niin artikkeli- kuin mainoskuviinkin. Nyt tärkeää on kuunnella tunteitasi. Huomaat kyllä, kun jonkin kuva pysäyttää sinut. Sinun ei tarvitse tietää, miksi tuo kuva sinua puhuttelee, mitä kuva tarkoittaa sinulle tai haluatko ylipäätään kuvan kohteen elämääsi. Kuvien aihe voi olla mikä tahansa. Riittää, että tunnistat, tuoko kuva sinulle hyvän olon.

Kun jonkin kuva soittaa sisäistä säveltäsi, leikkaa se irti. Jos tunnistat kuvan muistuttavan sinua jostain, mitä sinulta puuttuu, mitä tarvitset tai mistä tulee surullisen haikea olo, hylkää kuva. Tärkein sääntö tässä tehtävässä on, että kaikista valituista kuvista tulee hyvä olo.

Aluksi voit kerätä kuvia enemmänkin kuin kymmenen. Ennen kuin lähdet liimaamaan kuvia, poimi kuvakasastasi vain kymmenen sinua eniten puhuttelevaa kuvaa. Rajaaminen on tärkeää, koska se selkiyttää sinulle, mitä todella toivot. Mitkä ovat juuri ne kaikista tärkeimmät tunnelmat, mitä haluat vuonna 2016 elämääsi.

Kun olet valinnut kymmenen tärkeintä kuvaasi, liimaa ne onnellisuuspäiväkirjasi sivuille tai tee niistä tietokoneellesi kuvakollaasi. Jos haluat pitää tunnelmakarttaasi näkyvillä, voit liimata ne myös erilliselle kartongille. Voit myös liittää kuvien yhteyteen kannustavia sanoja tai voimalauseita. Mutta muista, että kuvat ovat pääroolissa. Voit myös koristella karttaasi glitterillä, tähtitarroilla, liimata mukaan enkeli- tai voimaeläinkuvan tms. Kaikki, mistä tulee hyvä olo, on sallittua.

Liimattuasi kuvat, uskon sinun näkevän tunnelmakartastasi, minkälaisen haluat tulevan vuoden olevan tunnelmaltaan. Muistan, kuinka eräänä vuonna puhuttelevien kuvieni joukkoon päättyi villalankakori (en todellakaan neulo), värikynät (niitä minulla jo on) ja keltaisia vaahteranlehtiä (joita olen aina rakastanut). Mutta kun olin liimannut kuvat alustalle, tajusin kaipaavani väriä elämääni ja päätin antaa lisää tilaa iloa pirskahtelevalle spontaaniudelle.

Mitä sinä näet omassa kartassasi? Kuuntele rauhassa itseäsi ja kirjaa oivalluksesi onnellisuuspäiväkirjaasi.

Ota tavaksesi säännöllisesti katsella tunnelmakarttasi kuvia. Varsinkin, jos sinulla on haasteita tai koet itsesi alakuloiseksi, anna kuvien tunnelman imeytä itseesi ja huomaat, miten tekemäsi tunnelmakartta voimaannuttaa sinua.

Iloisia aarrekarttatuokioita toivottaen
Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet