Halailusta tuplahyöty

31.3.2017

Hei rakas ystäväni,

Usein iltaisin televisiota katsoessamme kömmin kiltistymään mieheni kainaloon. Kiltistyminen juontaa juurensa artikkeliin, jonka luin vuosia sitten ja jossa kerrottiin, että läheisyys ja eritoten rakkaan kainalossa istuminen tekee meistä ystävällisempiä ja kiltimpiä. Ja syynä tähän on ns. rakkaushormooni eli oksitosiini, jonka erittymisen läheisyys ja halailu laukaisevat.

Halailu on erinomainen tapa lisätä onnellisuutta ja läheisyyttä sekä syventää ystävyyssuhteita. Mutta sillä on myös uskomattoman paljon terveysvaikutuksia: Tutkimuksissa sen on huomattu kohottavan vastustuskykyä, vähentävän sydänsairauksia, laukaisevan jännitystä, lieventävän kipua ja vähentävän stressiä.

Ja mikä halailussa on parasta, se vaikuttaa myönteisesti niin halailijaan kuin halauksen kohteeseenkin. Eli halaamisesta saadaan tuplahyöty.

 

Koska oksitosiini vaatii erittyäkseen läheisyyteen liittyvän ärsykkeen, tässä vinkkejä LISÄTÄ HALAILUA JA LÄHEISYYTTÄ. Ota päivittäin käyttöön joku seuraavista toteuttamistavoista:

Halaa enemmän läheisiäsi lämpimästi ja rakastavasti. Jo neljä halausta päivässä lisäsi selkeästi onnellisuutta.

Myös kädestä pitäminen toimii. Eli jos sinulla on luontevasti mahdollisuus tarttua kädestä kiinni, tee se. Pidä hetki kädestä esim. jutellessa jonkun kanssa. Tai kävele käsi kädessä rakkaan kanssa.

Hellittele lemmikkieläintäsi tai ystävän koiraa tai kissaa. 

Rapsuttele läheisesi selkää, hiero jalkapohjia tai pörrötä hiuksia.   

Käy hieronnassa. Tai hoivaa itseäsi jollain muulla tavalla.

Kätellessä ajattele lämmöllä toista osapuolta.

Keskity ajattelemaan lämmöllä ja rakkaudella jotakuta ihmistä, josta todella välität. Jopa sosiaalinen media voi toimia oksitosiinia vapauttavana, kun liität ystäviisi rakastavia ja lämpimiä ajatuksia. Olet varmaankin huomannut, miten ihmisillä on nykyisin tapana hymyillä puhelimilleen.

Ihminen on luotu olemaan toisen lähellä. Anna itsellesi siihen lupa, niin huomaat mahdollisuudet tuoda lämpöä ja läheisyyttä ihmissuhteisiisi.

Rakastavin ajatuksin

Auli

Sunnuntaina se alkaa! Matka mielenrauhaan ja onnellisuuteen!

Tule mukaan Portti onnelliseen minuuteen –verkkokurssille! Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan <3

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet