Hengitetään polku itseemme

29.1.2016

Hei rakkaat kanssajumppaajani,

Viime viikolla huomiomme suuntautui läheisiin ja läheisyyteen heidän kanssaan. Usein liitämmekin sanan läheisyys muihin ihmisiin. Mutta annammeko läheisyyttä itsellemme? Kuinka usein olemme itsemme kanssa? Lähellä itseämme? Ydintämme?

Me kaikki olemme varmaan joskus kokeneet olevamme eksyksissä. Jopa niin hukassa, ettemme löydä edes itseämme kaiken arjessa ja elämän kolhuissa päällemme kertyneen roinan alta. Saatamme jopa yrittää kuunnella itseämme, mitä toivomme tai haluamme, mutta äänekkäät vaatimukset, odotukset, huolet ja pelot hukuttavat pauhuunsa todellisen minuutemme hennon äänen.

Tänä aamuna tajusin, että elämässäni on viime aikoina ollut liikaa kaiken näköistä touhua. Ja että minulla on valtava ikävä itseni luo. Joten pyydän teitä, rakkaat ystävät, mukaan juuri nyt minulle tarpeelliseen harjoitteeseen. Lähdetään raivaamaan tietä sisimpäämme HENGITTÄMÄLLÄ POLKU ITSEEMME.

Tämä on hyvin yksinkertainen harjoitus.

Suuntaa huomiosi hengitykseesi ja pysähdy kuuntelemaan hengitystäsi. Sinun ei tarvitse muuttaa sitä. Tunne vain, miten hengitys kulkee sisääsi ja ulos. Huomioi, mitä kohtia se liikuttaa kehossasi. Tunne sen keinunta kehossasi. Antaudu hetkeksi tuolle keinunnalle.  

Huomaat, ettei sinun tarvitse tehdä mitään. Elämä hengittää sinua. Elämä hengittää sinua kuin meren aallot, jotka kulkeutuvat rantaan. Yhä uudelleen aallot tulevat rantaan. Ja sitten vetäytyvät pois.

Ja huomaa, miten jokainen hengitysaalto ikään kuin pesee pois kaikkea ylimääräistä. Pikku hiljaa, aalto aallolta kaikki roina ja hälinä huuhtoutuvat pois. Jokainen hengitysaalto tekee sinusta rauhallisemman ja vapaamman. Vapaamman olemaan lähellä itseäsi.

Anna hengitysaaltojen jatkua. Jokainen hengitysaalto saa sinut tuntemaan todellisen minuutesi läheisyyden. Tunnet itsesi tervetulleeksi tuohon rauhaan ja hiljaisuuteen. Tunnet lämmön ja rakkauden, jota todellinen minuutesi säteilee. Nauti sisimpäsi rauhasta, rakkaudesta ja hiljaisuudesta niin kauan kuin haluat.

Olen oppinut luottamaan, että tuossa rauhassa ja hiljaisuudessa asuu viisautemme. Kunhan vain pysähdyn kuuntelemaan ja kuljen polkuni itseeni, niin aina saan vastauksen itseäni koskeviin kysymyksiin.

Tälle harjoitteelle voi ottaa aikaa aamuisin tai tehdä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Tai tehdä sen esim. ruokatunnin aluksi tai lopuksi. Jo muutaman minuutin antautuminen hengitykselle tekee ihmeitä.

Ja toki voi ottaa päivän mittaan myös muutaman hengitysaallon mikrohetkiä. Itse usein odottaessani jotain käännyn huomioimaan hengitystäni, kuten jonottaessani puhelinpalveluun tai kaupan kassalle tai odottaessani jonkun sivuston aukeamista tietokoneella tai punaisten valojen muuttumista vihreiksi. Ja ei kai kukaan kiellä hengittämistä bussissa istuessa? ;-)  

Jos haluat, voit vielä vahvistaa hengityshetkesi tuomaa rauhaa piirtämällä onnellisuuspäiväkirjaasi kuva hengityksesi rytmistä tai hengitysaalloistasi.

Ihania hetkiä itsesi lähellä!

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet