Joulukalenterin luukku 14: Nautitaan tarinoista

14.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Muistan, kuinka pienenä istuin iltaisin isäni sylissä keinutuolissa kuuntelemassa tarinoita hänen lapsuudestaan. Nuo hetket sytyttivät minussa ikuisen uteliaisuuden ihmisiä ja heidän erilaisia elämäntapahtumiaan kohtaan. Jotenkin vaistomaisesti ymmärsin, että jokaisella ihmisellä on oma tarinansa.

Myöhemmin opittuani lukemaan huomasin, että kirjat ovat täynnä mitä mielenkiintoisimpia ihmisiä ja elämänkohtaloita. Olihan se aika huimaavaa tajuta, että muutaman sadan sivun verran voi mielessään elää jonkun muun elämää tarpeineen, haasteineen ja toiveineen.

Erityisesti jouluksi haimme isän kanssa kirjastosta isot kassilliset luettavaa. Ja vieläkin, jouluuni kuuluu ehdottomasti kirja ja sen tarinoihin uppoutuminen.

Koska kirjahyllymme ei enää kaipaa lisää kirjoja, olemme mieheni kanssa useampana jouluna antaneet toisillemme määräaikaiseksi lahjaksi huolella valitun kirjaston kirjan. Ja joskus olemme päättäneet valita lahjakirjat toisillemme omasta kirjahyllystämme. Hyvän tarinan lukee mielellään uudelleenkin.

Ja salainen huvitukseni on luoda ympärillä oleville, tuntemattomille ihmisille elämäntarinoita joutuessani jonottamaan. Kenellehän on ostamassa tuota lahjaa? Minkälainen heidän suhteensa voisi olla? Kauankohan he ovat tunteneet? Mitä hän itse toivoisi lahjaksi? Ketä hänen perheeseensä kuuluu? Mitä hän voisi tehdä työkseen? jne. Tarinoiden odottaminenkin muuttuu mielenkiintoiseksi.

Tarinat ovat meille tärkeitä, koska ne koskettavat tunteitamme. Eikä mikään, joka liikauttaa tunteitamme, ole yhdentekevää. Tarinoiden kautta opimme ymmärtämään toisiamme.

Kerrotaan tarinoita! Ja nautitaan niistä!

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet