Joulukalenterin luukku 15: Joulun lumo

15.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Jokainen meistä on kuullut sanonnan, että onnellisuus on pienissä hetkissä. Samaa voisin väittää joulusta. Joulun tunne saavuttaa meidät nimenomaan pienissä asioissa ja yksittäisissä tuokioissa, joissa osaamme olla läsnä. Aivan kuin tonttu, joka vain aavistuksen omaisen hetken vilahtaa ikkunan takana.

Juttelin juuri jo aikuistuneen sukulaistyttöni kanssa. Hän kertoi, miten lapsena joulussa kaikki oli jotenkin ihmeellistä. Joulu ikään kuin yllätti hänet monissa pienissä asioissa. Ja minne hän ikinä katsoikin, aina oli jotain ihmeteltävää näkyvissä.

 

Osaavatkohan lapset nähdä yksityiskohtien lumon juuri sen takia, että hekin ovat pieniä? He ovat ikään kuin paremmalla tasolla verrattuna yläilmoista katselevaa aikuista. Vai onko kyseessä asioiden tuoreus, ensikertaisen kokemuksen riemu? Vai onko kysymys uteliaisuudesta ja kutkuttavasta löytämisen ilosta?

Mitäpä jos herättäisimme sisältämme sen kaikkea suunnattomalla kiinnostuksella tutkivan lapsen? Lapsen, joka eka kerran huomaa lapasensa päällä yksittäisen lumihiutaleen. Tai joka kielellään nuolaisee kuorrutetun piparin pintaa saadakseen ensimmäisen tuntemuksen herkusta. Uskon vahvasti, että meissä jokaisessa on sisällämme vielä lapsi, joka haluaa tehdä väylän sulaneelle steariinille ulos kynttilästä.

Päästetään tuo lapsi lumoutumaan joulun yksityiskohdista. Sillä hän tietää, että pienuudessa on suuruus.

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet