Joulukalenterin luukku 16: Ole tonttu ja tanssi

16.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Lapsena näin jonkun, ehkä ruotsalaisen, elokuvan, jossa tanssittiin piirileikkiä joulukuusen ympärillä. Se näytti todella kivalta, varsinkin kun aikuisetkin olivat iloisina, leikkimielellä mukana. Siitä lähtien olen haaveillut, että joskus omassa joulussanikin samalla tavoin tanssitaan kuusen ympärillä.

Olen kyllä usein yrittänyt ohjastaa suvun lapsia ja aikuisiakin leikkimään tonttuleikkejä, mutta varsin vähäistä aikuisten osalta on ollut innostuminen. Ehkä suomalainen, jäyhä kulttuuri estää meitä heittäytymästä leikkisiksi, ikään kuin ilo olisi jotenkin kyseenalaista. Onhan meillä jopa varoittava sanonta tyhjän naurajasta.

Kuitenkin leikkisyys kuuluu meidänkin jouluumme, ainakin joulupukin verran. Ulkomailla asuessamme meille ihmeteltiin, kuinka Finnair mainosti itseään Joulupukin viralliseksi lentoyhtiöksi. Ikään kuin me suomalaiset uskoisimme joulupukkiin. Ihmettelyyn vastasimme – toki vakavalla naamalla – ettei kyseessä ole uskon asia. Joulupukki kun asuu Suomessa.

Olenkin ratkaissut haluni tonttuleikkeihin tanssimalla niitä ihan yksinään. Kyllähän se rupeaa itseäänkin naurattamaan, kun kesken arkitouhujen ottaa muutaman tanssiaskeleen tonttumusiikin tahtiin. Tonttuilu on yksinkertainen ja helppo tapa lisätä jouluiloa.

Ja onnekseni saamme aina joulun alla kutsun ihanan ystäväperheemme pikkujouluun, jossa yksi illan odotetuimpia hetkiä on perinteiset tonttuleikit. Ja meillä kaikilla – aikuisilla – on niin mukavaa.

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet