Joulukalenterin luukku 23: Joulurauhaa!

23.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Lapsena inhosin joulukortteja, joissa toivotettiin rauhallista joulua. Miksi toivoa muille ihmisille tylsää joulua? Joulupäivä oli jo muutenkin pitkäveteinen, kun ei mitään tapahtunut eikä saanut edes naapurissa käydä. Minusta kaikissa joulukorteissa olisi pitänyt lukea Iloista tai Hauskaa Joulua. Ja mieluiten sädehtivin kirjaimin.

Näin aikuisena ymmärrän hyvin joulurauhan toivotuksen. Että olisi edes muutama päivä vuodessa, jolloin kiire rauhoittuisi ja stressi jäisi taakse. Saisi vain olla ilman aikatauluja. Levätä ihan kaikessa rauhassa.

Mutta aikaakin enemmän joulurauha on mielenrauhaa. Kun pysähtyy olemaan läsnä ja hyväksyy kaiken olevan hyvin juuri näin, mielen kovaääninen päällepäsmäri hiljenee. Silloin pystyy kuulemaan sisimmässään olevan syvän rauhan ja sydämensä kauneuden.

Joulurauha tulee itselleni parhaiten todeksi jouluyönä. Kun mieli rauhoittuneena katselen kynttilöitä ja kuuntelen rakkaimpia joululauluja. Ja jotenkin samalla aistin sen rajattoman avaruuden, joka avautuu hiljentyneessä mielessä. Aivan kuin kelluisin hyväksynnän ja kiitollisuuden keveydessä. Kaikkeudessa. On hyvä olla. On joulu.  

Sen takia nykyisin toivon joulurauhaa ihan jokaiselle! Ja varsinkin jokaiselle teille!

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet