Joulukalenterin luukku 7: Lämpimiä ajatuksia läheisille

7.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Yksi mielestäni antoisimmista askareista joulun alla on joulukorttien askarteleminen ja tervehdysten kirjoittaminen.  

Jo marraskuun alkupuolella mieleni lähtee etsimään ideaa joulukorttiin. Muistelen, millaisia kortteja olemme aiemmin tehneet ja mietin, mitä haluan tänä vuonna kortilla viestittää. Ja korttityömaa on usein koko marraskuun esillä, jotta voimme tehdä aina muutaman kortin kerrallaan. Ja samalla nauttia pienen hetken lämpimästä joulun tunnusta keskellä loppusyksyä.

Asuessamme ulkomailla pyrin saamaan korttiin mukaan myös jotain asuinpaikastamme kertovaa. Niinpä ystävämme ovat voineet hämmästellä kuoresta varissutta Ipaneman hiekkaa tai ranskalaisia sanomalehdenpalasia joulukelloina. Ja tiedänpä teemallisen korttimme aiheuttaneen vahvan tuoksunsa takia lähes palohälytyksen madridilaisessa kampaamossa, kun tervakaupunkina tunnetusta Oulusta lähetin tervaöljyllä maalattuja kortteja.

Joulutervehdysten tekemisen kruununa on kirjekuorien kirjoittaminen ja tervehdysten kuoriin laittaminen. Mieheni yrittää joka kerta saada mieleni kääntymään tulostettujen osoitetarrojen kannattajaksi. Ja joku kerta niitä on liimailtukin, kun ensin valtavalla tuskalla on saatu printtaaminen onnistumaan. Mutta tarrat eivät tuota minulle samaa iloa kuin käsin vastaanottajan nimen kirjoittaminen.

Kirjoittaessani vastaanottajien nimiä ajattelen jokaista heistä. Mietin, mitä heille mahtaa kuulua. Muistelen yhteisiä mukavia hetkiä. Ja korttia kuoreen laittaessani lähetän mielessäni lämpiä ajatuksia. Jokainen kirjoitettu nimi ja osoite saa sydämeni täyttymään kiitollisella ihmetyksellä: Ajattele, miten paljon ihania ihmisiä elämäni varrelle onkaan siunaantunut. Miten paljon olen heidän kanssaan kokenut. Nämä ihmiset kuuluvat minun elämääni ja minä kuulun, ainakin joulukortin verran, heidän elämäänsä.

Lähetetään siis lämpimiä ajatuksia. <3

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet