Joulukalenterin luukku 6: Kiitollisena vapaudesta

6.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Sankarihaudoilla käydessä mieli hiljenee. Valtava määrä nuoria miehiä - ei edes kunnolla aikuisia - on kuollut vapautemme puolesta. Kun ajattelee tuon ajan ihmisiä, ehkei pysty edes kuvittelemaan, miten rankkaa heidän elämänsä on ollut. Miten paljon heiltä onkaan vaadittu. Ja silti he olivat valmiit uhraamaan itsensä itsenäisyyden ja vapauden puolesta. Koska vapauden arvo on mittaamaton.

Juuri tuo vapaus antaa meille mahdollisuuden elää omanlaista elämää ja päättää itse asioistaan ja mielipiteistään. Elää ilman pelkoa ulkoisesta uhasta. Ja juuri tuo vapaus antaa meille myös mahdollisuuden pysähtyä ja lähteä tutkimaan, annammeko itse itsellemme vapauden.   

Olemmeko vapaita toimimaan sydämestämme käsin vai annammeko Näin kuuluu tehdä - tai Mitä naapuritkin ajattelevat -ohjekirjan määrittää elämämme? Annammeko itsellemme vapauden päättää, miten käytämme mieltämme? Olemmeko juuttuneet automaatio-ohjauksen vankilaan, jossa tietty ärsyke tuottaa aina samanlaisen reaktion? Vai olemmeko vapaita tietoisesti valitsemaan ajatuksemme ja tulkintamme?

Mielemme hienouksia on kyky olla tietoinen. Voimme valita ajatuksemme sen mukaan, ovatko ne hyväksi ja hyödyllisiä meille ja muille. Voimme kysyä itseltämme, lisääkö tämä tulkinta tapahtuneesta hyvää oloa itselleni ja muille. Ollessamme sisäisesti vapaita, voimme tietoisesti vaikuttaa tunteisiimme ja elämämme laatuun. Sillä sisäinen valinnanvapaus tuo mukanaan kyvyn valita hyvää oloa ja onnellisuutta lisääviä ajatuksia ja toimia sekä nähdä niiden merkityksellisyys.

Tänään juhlitaan itsenäisyyttä ja vapautta. Olkaamme myös sisäisesti vapaita. Sillä vapauden arvo on mittaamaton.

Kiitollisena vapaudesta

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet