Joulukalenterin luukku 5: Tee joulua rakkaudella

5.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Tänään märkänä ja tuulisena päivänä jälleen kerran totean, että Luojan kiitos meillä on joulu. Nämä vuoden viimeiset pimenevät viikot olisivat aivan liian raskaita ilman jouluun liittyvää lämpöä, iloa ja valoa. Joulu on minulle kuin pelastusrengas, johon saan tarttua ja joka kannattelee minut pahimman yli.

Olen oppinut rakastamaan pelastusrengastani. Aloitan joulun tekemisen heti ensimmäisestä adventista. Ja nyt en tarkoita massiivista määrää työtä, vaan pieniä muistutuksia joulusta. Sytytän kynttilän keittiön pöydälle ja laitan joulumusiikkia soimaan. Saatan tuoda kuusen oksan maljakkoon. Ja vähitellen, yksi koriste ja yksi tehtävä kerrallaan, teen kotiimme joulun.

Tärkeintä joulun tekemisessä ei ole lopputulos, vaan mitä tapahtuu sisälläni. Pienet jouluiset touhut ja tehtävät muistuttavat minua avaamaan sydämeni. Kun antaudun nauttimaan toimistani sydämeni sopukoissa, joulun tunne, lämpö ja hyväntahtoisuus lähtevät virtaamaan. Tunnen täyttyväni hyvällä mielellä ja hyvällä ololla. Eikä joulua tarvitse enää odottaa, sillä olen jo joulussa.

Joulu ei tule, vaan joulu tehdään. Ja se tehdään rakkaudella.

Jouluisin ajatuksin
Auli

ps. Haluan jakaa eräältä iäkkäältä rouvalta oppimani vinkin pipareiden leivontaan. Kun olet tehnyt taikinan, jaa se osiin ja erillisiin muovipusseihin levyiksi paineltuina. Laita pussit jääkaappiin. Nyt voit sopivan hetken tullen ottaa ja leipoa vain uunipellillisen pipareita kerrallaan. Kun leipomiseen ei tarvitse varata kerralla kovinkaan paljoa aikaa, iso urakka muuttuu mukaviksi hetkiksi. Ja piparin tuoksusta voi nauttia pitkin joulukuuta.

 

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet