Joulukalenterin luukku 4: Rentoudu tähän hetkeen

4.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Olen aina ollut kiltti tyttö, joka on pyrkinyt suoriutumaan kaikesta mahdollisimman hyvin. Ja onnistuakseni siinä pääni on oppinut listamaan asioita ja kutonut kiireen osaksi luonnettani. Toisaalta olen sanonut olevani mieluummin tekevä ihminen kuin oleva ihminen, koska ilman tekemistä olen kuin seisova, limottuva vesi.

Tekemättömyyden pelko oli myös syy, miksi aikanaan epäilin vahvasti kiireettömyyden mahdollisuutta. Minulle olikin todella vapauttavaa oivaltaa, että asioita voi tehdä myös levollisesti, ilman kiireen tunnetta. Ja erityisesti tässä vaiheessa joulukuuta, kun toteutettavien ideoiden, tekemättömien töiden ja muistettavien asioiden lista alkaa olla jo käsittämättömän pitkä, on hyvä muistaa levollinen, läsnä oleva tekeminen.

Levollisuus on meillä jokaisella muutaman rauhallisen ja syvän hengityksen päässä. Kokeile vaikka nyt heti! Liitä jokaiseen uloshengitykseen ajatus, miten puhallat kiireen ja huolet itsestäsi ulos. Ja jokaisella sisään hengityksellä vedä itsesi täyteeni rauhaa ja levollisuutta. Tunne, miten otsasi, kasvojesi ja hartioittesi lihaksesi muuttuvat lämpimiksi ja rennoiksi. Voit myös toistaa muutaman kerran rauhallisesti itsellesi: ”Levollisuus on valinta”.  

Tämä on keino, jota käytän nykyisin aina, jos ja kun tunnistan kiireeseen vivahtavan ajatuksen päässäni. Tietoinen hengittäminen, lihasten rentouttaminen ja päätös olla levollinen tuovat minut hyvin nopeasti läsnä olevaksi käsillä olevaan hetkeen ja tehtävään. Ja läsnä ollessamme meitä ei paina huomisen huolet eikä menneet murheet, vaan voimme luottavaisina ja (mielen)rauhassa keskittyä juuri siihen, mitä olemmekin tekemässä. Ja samalla intuitiomme pääsee kuiskimaan meille tärkeitä viestejä, joiden avulla olemme paljon tehokkaampia kuin kiireisinä juostessamme.   

Olen myös oppinut, että levollisuus antaa minulle luvan pudotella matkan varrella asioita pois Pitäisi tehdä –listaltani. Onhan sitä mukava ideoida ja toteuttaakin muutama idea. Mutta mikään listalleni kirjoitetuista asioista – herkut, lahjat, kortit, siivous, kukat, kuusi, koristelut… - eivät ole välttämättömiä. Tärkeää joulussa on vain sisäinen rauha ja rakkaus. Ja sen kunniaksi voi istua sohvaan nauttimaan kaikessa rauhassa lasillisen glögiä. Eikä sekään ole välttämätöntä :-)

Jouluisin ajatuksin
Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet