Joulukalenterin luukku 3: Luota hyvyyteen

3.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Joulun tunteessa on perimmiltään kyse hyvyydestä ja hyvyyden tahtomisesta myös muille. Nyt kun viime aikoina uutiset ovat olleet täynnä kaikkea muuta kuin hyvää tahtoa, niin huomaan todella kaipaavani myönteisiä juttuja ja hyviä uutisia. Todisteita ihmisen hyvyydestä. Ja tuttavapiirini perusteella en ole todellakaan ainoa, jolla on nyt hyvien ja positiivisten asioiden jano.

Uskon meillä olevan suuri tarve hyvyyteen, koska hyvyyden kokeminen on osa ihmisyyden ydintä. Sen takia hyvän teon näkeminen tai esim. facebookissa kiertävät, hyvää tahtoa ilmaisevat jutut koskettavat meitä ja saavat jopa liikuttumaan. Kun näemme ja koemme hyvyyttä, lähtee sisimmässämme soimaan jokin ihmeellisen kaunis sävel. Tuo sointi muistuttaa meitä - arjessa usein unohdetusta - kyvystämme puhtaaseen hyvyyteen.

Onneksi näin joulun aikaan saamme ihan luvan kanssa ottaa hyvyyden esiin ja näkyväksi. Voimme tietoisesti vahvistaa luottamustamme ihmisten hyvyyteen ja hyvään tahtoon. Olkaamme siis valmiita tiedostamaan ja vastaanottamaan meitä kohtaan tullut hyvä tahto. Olkoon se sitten varovainen hymy tai ystävällinen sana. Tai vaikka valmiiksi tyhjennetty tiskikone. Annetaan pienten joulun kellojen soida sisällämme joka kerta, kun huomaamme jonkun ajatelleen meitä hyvällä.

Jaetaan tuota hyvyyttä myös muille. Ja erityisesti heille, jotka eivät juuri nyt muista sen olemassa oloa. Emme koskaan oikeasti tiedä, mitä kohtaamiemme ihmisten elämässä on tapahtunut. Ja minkä takia jollakin on tarve käyttäytyä tylysti. Mutta meillä on mahdollisuus katsoa tuon huonon käyttäytymisen taakse ja nähdä hänenkin sisällään sydän, joka kipeästi kaipaa hyvää. Toivotaan ja tahdotaan hyvää hänellekin, vaikka aivan hiljaa. Sillä hyväntahtoisuus hoitaa meidän jokaisen kipeää sydäntä.  

Samalla kun tahdomme hyvää kanssaihmisillemme, voimme itse tuntea elämän hyväntahtoisuuden. Voimakkaan energian tavoin se kannattelee meitä. Hyväntahtoisuus ei tunne pelkoa, vaan se täyttää meidät kokonaan luottamuksella ja rakkaudella. Ja silloin voit kuulla, miten se kuiskuttaa syvällä sisimmässäsi: Sinä olet hyvä ihminen <3

Jouluisin ajatuksin
Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet