Joulukalenterin luukku 2: Löydä joulun kauneus!

2.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Jotta joulu ei vilahda kiireessä ohitsemme, meidän on hyvä välillä tuoda itsemme läsnä oleviksi meneillään olevaan hetkeen. Yksi hyvä tapa on keskittyä huomaamaan kauneus ja pysähtyä hetkeksi nauttimaan siitä.

Joulun kauneutta voi tällä hetkellä löytää ihan joka puolelta. Esim. tämän kuvan Ida on ottanut ruokakaupassa. Kun sallimme itsemme ylittää paheksuntamme joulun kaupallisuudesta, kauneutta löytyy juuri nyt yllin kyllin kaikista kaupoista -  ja ihan maksutta. Kun olemme avoinna kauneudelle, näemme sitä kaikkialla.

Pysähdytään hetkeksi ihastelemaan joulupapereiden värejä tai tutkitaan lähemmin joulukukan terälehtien, emien ja heteiden hienoutta. Kuuletko, miten kauniisti joululaulussa tai lasten tonttulakeissa kellot helkkyvät? Olen huomannut, että silmiä siristäessäni pihojen jouluvalot muuttavat koko maailman upeaksi, tuikkivaksi valoshow:ksi. Ja keittiön pöydällä kynttilän liekki pysäyttää herkkyydellään.

Kauneuden näkee herkimmin joko keskittyessä yksityiskohtiin tai pysähtyessä katsomaan meitä valtavasti suurempia asioita, kuten pilvien värejä auringon laskiessa tai tähtitaivasta iltalenkillä. Mistä kaikkialta sinä löydät tänään kauneutta?

Kauneuden kokeminen pysäyttää. Se koskettaa sisimmässämme jotain sellaista kohtaa, joka avaa meille portit ihmeellisyyteen ja suurenmoisuuteen. Kun aistimme kauneutta, mielemme hiljenee ja kiire pysähtyy. Olemme jonkin ajatuksiamme suuremman äärellä.

Keskitytään siis löytämään ja aistimaan joulun kauneus yllättävissä, arkisissakin paikoissa. Antaudutaan hetkeksi ihmeellisyydelle. Annetaan suurenmoisuuden koskettaa. Kauneudessa löydämme portin joulurauhaan.

Jouluisin ajatuksin
Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet