Joulukalenterin luukku 1: Avaudutaan joululle!

1.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Kutsun teidät kaikki kulkemaan kanssani tämän joulukalenterin mittaisen matkan jouluun.  Kokemuksesta tiedän, että joulunalusaika voi olla stressin, ärsyyntymisen ja riittämättömyyden tunteiden kulta-aikaa, jolloin jokainen joulukalenterin luukku lisää kiirettä. Mutta olen myös oppinut, että voimme valita toisin. Jouluun valmistautuminen voi antaa meille uskomattoman hienon mahdollisuuden harjoittaa iloa ja onnellisuutta.

Muistan kuinka nuorena aikuisena valittelin, ettei joulu tunnu enää samalta kuin lapsena. Ja usein joulu ikään kuin vilahti ohitse. Missään vaiheessa ei tullut kokemusta joulun tunnelmasta. Vaikka kuinka itse valmistin rosollit ja käsintehdyt karamellit, niin en saanut joulusta otetta. Ennen kuin oivalsin, ettei joulussa ole kysymys oikeanlaisten olosuhteiden luomisesta sille täydelliselle joulun tunnelmalle, vaan joulu itsessään on tunne.

Joulu on lämpöä. Hyviä ajatuksia ja tekoja. Se on välittämistä ja hyvää mieltä. Joulu on sydämen tasolla kohtaamista. Joulu on pysähtymistä. Pienten, arvokkaiden hetkien tiedostamista. Joulu on jonkin suuremman tajuamista. Joulu on virtaavaa rakkautta, jonka täyttää sydämemme, joka leviää ympärillemme ja johon saamme myös itse kietoutua.

Kun joululle avautuu, jokainen touhu tai tehtävä antaa rakkaudelle mahdollisuuden virrata. Silloin sydän soi iloa ja onnellisuutta aina, kun pysähdymme kuuntelemaan sitä.

Jouluisin ajatuksin
Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet