Valaistaan maailma hymyllä

27.11.2015

Hei rakkaat ystävät,

Mietin aamulla ulos katsoessani, että juuri nyt tarvitsemme lisää valoa. Varmaan moni sytyttelee iltaisin kynttilöitä. Ja tulevana viikonloppuna pihoille syttyy lukuisia jouluvaloja. Tähän aikaan vuodesta vaistomaisesti kaipaamme valoa. Ja ainakin itse tunnen tuon kaipuun lähes fyysisesti. Haluaisin sytyttää sisällenikin lohduttavasti hehkuvan tuikun tai kytkeä iloisesti tuikkivan sähkövalosarjan.


Kuva by Jim Larrison

Kun mieleeni tuli kuva sisäisestä saunalyhdystäni, huomasin hymyileväni. Ja samalla oivalsin: Hymy on meidän sisäinen valo! Se voi hehkua lempeästi tai säteillä iloisesti. Se voi kutsua jo kaukaa tai loistaa kaikkialle. Hymy voi lohduttaa ja tyynnyttää tai houkutella ja innostaa. Ja ehdottomasti, hymy voi valaista huoneen.  

Hymy on yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista, mutta vahvimmista tavoista lisätä onnellisuuttaan.  Hymyllä on aivan uskomaton voima. Se tutkitusti saa meidät hengittämään syvemmin ja helpottaa stressiä. Se lievittää ahdistusta ja hätää sekä käynnistää selviytymiseen. Hymyilevää ihmistä lähestytään helpommin ja häneen otetaan mieluummin kontaktia. Ja hymy saa koko maailman hymyilemään kanssasi. (Sonja Lyobomirsky, Kuinka onnelliseksi, 2007) 

Sen lisäksi, että hymyilemällä kohennat omaa oloasi, hymysi onnellistuttaa myös muita ympärillä olijoita ja näin ollen tartuttaa onnellisempaa oloa myös muihin.

Siispä tulevan viikon ajan VALAISTAAN MAAILMA HYMYLLÄ

 • Aloita aamusi hymyilemällä itseksesi tai peilikuvallesi. Sytytä tietoisesti hymylyhtysi, sisäinen valosi. Huomaa, miten hymy leviää silmiisi saakka ja miten se valaisee sinut sisältä käsin. Nauti hymystäsi, sen lämmöstä ja valosta.
   
 • Toivottaessasi hyvää huomenta perheenjäsenillesi, naapureillesi tai työkavereillesi, hymyile tietoisesti jokaiselle. Anna hymysi valaista aina tervehtiessäsi.
   
 • Hymyile myös vastaantulijoille tai kanssamatkustajille. Päätä tietoisesti valaista heidän päivää ja tehdä heille parempi olo.
   
 • Hymyile eläimille: lemmikkieläimillesi, puistossa kirmaavalle oravalle tai pensaasta kuuluvalle variksen omalaatuiselle tavalle laulaa.
   
 • Hymyile sisäisesti muistoille, unelmille, ajatuksille… Oletko huomannut, että ihmiset usein hymyilevät kännykälleen? Anna hymysi valaista myös some-kaveriesi postaukset.
   
 • Anna kynttilöiden, lyhtyjen ja jouluvalojen muistuttaa sinua hymysi valovoimasta. Ja syttyttää hymysi valaisemaan itseäsi ja maailmaa.
   
 • Ja illalla ennen nukahtamista hymyile vielä itsellesi. Ja kiitä hymyistä, jotka olet lähettänyt valona maailmaan ja jotka olet saanut takaisin.

Hymyilevää ja valoisaa viikkoa toivottaen

Auli, jonka hymylihakset tuntuvat toimivan hymystä kirjoittaessakin.

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet