Joulukalenterin luukku 9: Anna sydämesi tonttukuoron laulaa

9.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Olen suuri joululaulujen ystävä. Meillä kuunnellaan joulumusiikkia glögin ja pipareiden seurana jo ensi lumen päivänä ajankohdasta riippumatta, jos niikseen tulee vaikka lokakuussa. Ja ensimmäisestä adventista alkaen minä radiohiljaisuuden vaatija annan jouluradion soida aamusta iltaan.

En tiedä parempaa tapaa kytkeytyä joulun tunteeseen kuin joulumusiikki. Se tuo vesisateenkin keskelle joulun avaamalla sydämemme. Lisäksi joululauluja hyräillessämme aivojemme Kaikki on hyvin –kohta lähtee vilkkumaan, mikä saa meidät rentoutumaan. Ja samalla tavoin hyvää tekevästi se vaikuttaa lähellä oleviin ihmisiinkin, jotka kuulevat hyräilymme.

Muistan erään joulukuisen päivän neljännes vuosisadan takaa, kun olimme mieheni työmatkan takia Strasbourgissa. Kadulla kävellessäni kuulin edellä kulkevan ihmisen hyräilevän. Tuosta hyräilystä tuli minulle todella hyvä ja turvallinen olo. Muuta en tuosta kaupungista muistakaan. Minulle Strasbourg on aina hyräilevien asukkaiden kaupunki.

Musiikin voimaa kannattaa kokeilla haastavissakin tilanteissa, esim. kauppakeskuksessa jouluostoksilla. Lähde hiljaisesti sisälläsi hyräilemään taustamusiikkina soivaa joulubiisiä. Tunne, miten sydämesi tonttukuoro antaa tahtia hyräilyllesi, tanssii ja laulaa mukana. Pian huomaat stressin vähenevän ja saatat jopa nauttia tilanteesta. Ja todennäköisesti lahjatkin löytyvät helpommin. Ja mikä parasta, samalla tulet helpottaneeksi monen joulusta stressaantuneen kanssakulkijasikin elämää.

Jouluisin ajatuksin, joulumusiikkia kuunnellen

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet