Joulukalenterin luukku 10: Ollaan enkeleinä toisillemme

10.12.2015

Hei rakkaat ystävät,

Vuosia sitten asuessamme Pariisissa tapasin jouluenkelin.

Siihen aikaan olin reumani takia hyvin huonossa kunnossa. Olin juuri tulossa lääkäristä ja yritin saada paksua ja painavaa porttikongin ovea pidettyä riittävän auki, jotta pääsisin kainalosauvoineni ja kasseineni korkean kynnyksen yli. Olin kipeä ja loputtoman väsynyt. Ja vaikka koko kehoni painolla työnsin ovea, voimani eivät tahtoneet riittää.

Kun epätoivoisesti taistelin oven kanssa, kohdalleni pysähtyi auto. Siitä nousi kuskin paikalta kaunis pariisitar, joka korkokengillään kipitti luokseni jättäen autonsa käymään keskelle katua. Hän ei välittänyt muusta liikenteestä, vaan kiirehti pitelemään minulle ovea. Lisäksi hän otti kassini ja saattoi minut kaikessa rauhassa omalle autolleni. Ja auttoipa vielä kassit ja kainalosauvat pelkääjän paikalle ja lähtiessään toivotti minulle voimia ja hyvää joulua.

Tuo pariisitar kosketti sydäntäni. Autoa ajaessaankin hän näki ponnisteluni ja epäröimättä tuli auttamaan. Konkreettisen avun lisäksi hän säteili rakkautta, myötätuntoa ja hyväntahtoisuutta. Ja teollaan hän antoi minulle toivoa ja uskoa tulevaan.

Ennen kotiin lähtemistä istuin pitkään autossani ja itkin – ehkä vähän väsymyksestäkin, mutta enemmän helpotuksesta ja kiitollisuudesta. Joku oli nähnyt tilanteeni ja ymmärtänyt minua.

Se on mahdollista meille kaikille. Ihan pienissä ja vähän isommissakin asioissa. Ollaan enkeleinä toisillemme!

Jouluisin ajatuksin

Auli

ps. Joulukalenterin kuvat by Ida Bragge

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet