Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Ilon ja onnellisuuden kuntosali / Iloversum

Juhlimme vahvuuksiamme

13.3.2015

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Positiivisessa psykologiassa paljon tutkittu ja onnellisuuteemme vahvasti vaikuttava tekijä on vahvuuksiemme tunnistaminen ja käyttäminen elämässämme. Työpaikkahaastatteluja lukuun ottamatta harvoin edes mietimme, mitä vahvuuksia meillä mahtaa olla, saatikka että tietoisesti hyödyntäisimme ja vahvistaisimme niitä.

Löysin netistä myös huolestuttavan tuloksen, että menestyäkseen naiset keskittyvät korjaamaan heikkouksiaan, kun taas miehet vahvistivat mieluummin vahvuuksiaan. Eli naisilla on tapana olla kriittisempiä ja vaativimpia itsensä suhteen. Kuitenkin vahvuuksiamme vahvistaessamme heikkoudet heikkenevät ihan itsestään.

Niinpä tulevalla viikolla JUHLIMME VAHVUUKSIAMME.

•    Joka aamu heti herättyäsi valitse yksi hyvä piirre, joka sinussa on. Tuollaisia piirteitä voivat olla esim. ystävällisyys, tunnollisuus, yksilöllisyys, toimeliaisuus, analyyttisyys, uskollisuus, positiivisuus, oikeudenmukaisuus, rauhallisuus tai mikä tahansa muu.  Apuna voit käyttää liitteenä olevaa Elämäntaidon valmennusakatemian loistavaa listaa vahvuuksista.
•    Egosi saattaa vastustella kertoen, että Enhän minä aina ole noin hyvä tai että onhan minulla huonotkin puolet. Voit vastata tuolle äänelle: Kiitos huomiostasi. Mutta tänään minulla on lupa keskittyä tähän hyvään piirteeseeni ja juhlia sitä. Ja sen aion tehdä.
•    Valittuasi päivän vahvuutesi, keskity siihen vähän aikaa ihan rauhassa. (Voit vielä loikoilla peiton alla.) Voit myös kuvitella, miten hyvät ystäväsi kuvailevat sinua ja mitä hyvää he kertovat sinusta ja tuosta ominaispiirteestäsi. Tunnustele, mitä tuntemuksia tuo vahvuutesi sinussa aiheuttaa ja miltä se tuntuu kehossasi. Anna sen tallentua mieleesi ja anna itsesi vakuuttua, että sinulla on juuri tuo ominaisuus.
•    Voit myös miettiä päivän vahvuudelle uusia käyttötarkoituksia ja erilaisia tilanteita, joissa voisit tietoisesti käyttää juuri tuota vahvuutta sopivana ajankohtana.
•    Mieti myös, miten vahvuutesi vaikuttaa muihin ja miten ympärillä olevat ihmiset hyötyvät vahvuuksistasi.
•    Pitkin päivää huomaa mahdollisimman usein, missä ja miten käytät juuri kyseistä valittua vahvuutta. Etsi merkkejä hyvästä ominaispiirteestäsi. Ja aina sen tiedostettuasi, avaudu tuntemaan olosi hyväksi. Anna noiden hetkien täyttää sydämesi itsearvostuksella ja onnellisuudella.
•    Huomaa myös muiden vahvuuksia ja anna positiivista palautetta. Vahvuuksilla on taipumus tarttua. Erityisesti lasten ja nuorten kanssa on antoisaa bongailla vahvuuksia, mutta kyllä aikuisetkin siitä tykkää. 
•    Ja iltaisin, voit mielessäsi muistella huomioita päivän ajalta ja kerrata myös aikaisempien päivien vahvuudet. Viikon loputtua sinulla on seitsemän juhlittua vahvuutta :-)

Lisää aiheesta voit lukea : Rick Hanson: Kehitä Buddhan aivot, Luku 5

Ja vahvaa viikkoa kaikille!
toivoopi Auli, joka ripeänä ja tehokkaana laittaa tämän harjoitteen teille luettavaksi, samalla kun ruoka kypsyy uunissa ;-)

Kuva by Ida Bragge

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet