Kauneutta pienissä asioissa

12.6.2015

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat!

Oletteko huomanneet, miten kauneus lisääntyy kohteen pienentyessä?

Juuri nyt pihassani kukkivat monenlaiset kukat. Ihan nättejähän ne ovat kauempaakin katsottuna. Mutta kun kurkistaa kukan sisään, niin ei voi kuin hämmästellä terälehden kaaren tai emin muodon upeutta. Tai harvemmin sitä tulee vesisadetta kauniiksi kehuttua, mutta yksittäiset, valoa heijastavat pisarat puun oksilla pysäyttävät kauneutensa takia.  

Yksityiskohtien kauneudessa on jotain suurta. Ne jollakin käsittämättömällä tavalla koskettavat meitä. Perustuuko se vastakohtiin? Tai pienuuden herkkyyteen? Vai vihjaako se meille jonkin suuremman läsnäolosta? Siihen en osaa vastata, mutta tiedän kauneudella olevan osansa onnellisuuden kokemisessa.

Rick Hanson kirjassaan Kehitä Buddhan aivot sanoo, että kauneus on sitä, mikä ilahduttaa aistejamme, mukaan lukien mielen kuudetta aistiamme. Hän toteaa, että kauneuden kokeminen lievittää stressiä, valaa toivoa ja muistuttaa meitä siitä, elämä on paljon muutakin kuin uurastamista. Kohdatessamme kauneutta sydämemme ikään kuin avautuvat, mielemme kevenee ja mielialamme kohenee.


Kuva 037 of 365 by Yogesh Mhatre

Siispä tällä viikolla keskitymme näkemään KAUNEUTTA PIENISSÄ ASIOISSA.

Etsi tietoisesti kauneutta. Tämä aika vuodesta on juuri oikea tutkia lähemmin luonnossa olevaa kauneutta. Kurki kukkien sisään, tutki puiden lehtiä tai huomaa kauniit pikkukivet. Huomasitko muuten kastepisaran kuvassa olevan kukan terälehdellä? Ole tietoinen kauneudesta. Ja tuo muistutukseksi jotain kaunista kotiisi tai työpöydällesi.

Katsele avoimin silmin kaikkea ympärilläsi olevaa, erityisesti tavanomaisia asioita ja niiden yksityiskohtia. Löydätkö kauneutta esim. kahvimukistasi tai kirjoituspöytäsi tavaroista? Katso tarkemmin mansikkaa, jonka aioit syödä tai tomaattia, jota olit pilkkomassa salaattiin. Löydä kauneutta odottamattomista paikoista, esim. grillihiilien kiillosta.  Anna itsesi yllättyä.

Huomaa kauneus myös muissa ihmisissä ja heidän kasvoissaan. Olen joskus itse istunut kaupungilla ja pyrkinyt löytämään jokaisesta ohikulkijasta hänen kauneutensa. Ja todellakin, jokainen ihminen on kaunis.

Tunnista myös pienet, kauniit teot. Oven avaaminen, pudonneen esineen poimiminen, vastaantulijan hymy.

Kun löydät kauneutta, avaudu sille, tunne se. Anna itsesi kellua kauneuden yltäkylläisyydessä. Hengitä kauneutta sisääsi ja anna kauneuden hengittää sinua.

Kauneus saa minut pysähtymään tähän hetkeen, olemaan läsnä omassa elämässäni tässä ja nyt. Kauneus saa minut tuntemaan syvää kiitollisuutta elämän runsaudesta ja se kasvattaa luottamustani elämän hyvyyteen. Kauneuden kokeminen tekee elämästäni kaunista.

Kauneuden täyttämää viikkoa sinulle!

t. Auli

Ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet