Keveä kesämieli

18.6.2015

Hei rakkaat kanssajumppaajani,

Tänään olen kuullut päässäni lukuisia kertoja sanan pitäisi. Huominen juhannusaatto tuntuu vain vauhdittavan pitäisi-listan kertymistä. Ja jokainen pitäisi-ajatus on kuin uusi kivi jo muutenkin raskaaseen mielen reppuun.

Kuka sanoo, ettei juhannus tule ilman puhtaaksi harjattua kuistia? Missä säännöstössä lukee, että mansikkakakku on leivottava juhannukseksi? Ja kenen määräys on, että niitä lupiinejakin pitäisi hakea maljakkoon.  

Ego-mieli on jännä toimija. Se huutaa halusta päästä rentoutumaan. Samalla se kuvittelee, että rentoutuminen ja loman viettäminen on sallittua vasta, kun kaikki työt on tehty. Ja apuna se käyttää täysin toimimatonta pitäisi-listaa. Sillä ehdollinen muoto (-isi) pitää jo sisällään ajatuksen, että tehtävä tuskin tulee tehdyksi. Muuta tulosta ei synny kuin voimattomampi olo. Pitäisi syö kohtuuttomasti energiaa tehoonsa nähden.

Siskoni on jo päättänyt, että poistaa pitäisi-sanan kesäsanastostaan. Ja se on hyvä päätös, sillä pitäisi on varsinainen mielen raskauttaja.

Lähdetään me muutkin mukaan tuohon päätökseen ja otetaan tulevan kesän harjoitteeksi KEVYT KESÄMIELI.

 • Muistuta itseäsi heti herättyäsi, että olet vapaa pitäisi-tehtävistä. Päätä, että sinulla tulee olemaan ihanan vapaa ja huoleton päivä.  Päätös vaikuttaa uskomattoman voimakkaasti alitajuntaasi. Sen kunniaksi voit vaikka vähän venytellä nautinnollisesti, ennen kuin nouset ylös.
   
 • Joka kerta kun kuulet ajatuksissasi pitäisi-sana, pysähdy ja juhli. ”Hienoa, sainpas sinut kiinni!” Sillä pitäisi on kuin rikkaruoho, joka huomaamatta valtaa alaa. Jo pelkästään sen tiedostaminen on iso askel kevyempään oloon ja selkeämpään mieleen.
   
 • Saatuasi kiinni pitäisi-lauseen tutki sitä, pitääkö vai haluanko. Ihan oikeasti, pitääkö minun vai haluanko hakea lupiineja maljakkoon? Ehdottomasti haluan! Haluan kuistin olevan siisti, joten harjaan sen. Huomaatko, miten koko tehtävän energia muuttuu? Pitäisi syö energiaa ja haluaminen antaa energiaa.
   
 • Ja jos toteat haluavasi, kysy itseltäsi, milloin tartut toimeen. Haluan leipoa mansikkakakun huomenna. Epämääräinen pitäisi-vuori muuttuu suunnitelmaksi.
   
 • Jos pitäisi-tehtävä pysyy siellä pakon puolella, kyseenalaista sääntö, joka sitä vaatii. Entä sitten –asenne auttaa. Ja omille säännöilleen saa vapaasti nauraa.
   
 • Kysy itseltäsi usein, mitä juuri nyt haluan tehdä. Hengitä vapautta elää hetkessä. Tee asioita, joista nautit ja saat iloa.

Ja samaa keveyttä ja huolettomuutta voit toteuttaa myös onnellisuusharjoitteissa. Voit kesän ajan pitää harjoitteista lomaa tai valita aina tilanteeseen ja tunnelmaasi sopivan harjoitteen Ilon ja onnellisuuden kuntosalilta. Seuraava tuore harjoite tulee sitten lomien jälkeen perjantaina 7.8.15

Keveää ja huoletonta kesää toivottaen

Auli, joka suunnittelee juhannuskokon polttamista takassa

Ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet