Olisipa ihanaa, jos - unelmoiminen

20.1.2017

Rakas ystävä,

Lapsena meistä jokainen on osannut unelmoida. Valitettavasti kulttuurissamme tuota taipumusta on pyritty rajoittamaan ja juurruttamaan meidät arkielämään. Ketäpä meitä ei olisi estelty sanomalla, että ”Älä unta näe!” Ja jokainenhan meistä tietää, että ”Joka kuuseen kurkoittaa, se katajaan kapsahtaa.”

Mutta onneksi nykytutkimus on osoittanut, että unelmointi tekee meille oikeasti hyvää. Jos haluat tietää tarkemmin, lue lisää blogistani 6 syytä unelmoida ja unohtaa tiukat tavoitteet.

Olisipa ihanaa, jos -unelmointiharjoite

Unelmoinnissa päästetään mielikuvitus vapaasti lentämään. Unelmointia ei todellakaan kannata ottaa tosissaan, vaan siihen kuuluu tietty leikkisyys ja rajoittamattomuus. Jopa mahdottomuuden tunne.  Unelmat eivät ole unelmia, jos ne pystytään toteuttamaan tuosta vain. Joten päästä mielikuvituksesi vapaaksi.

Olisipa ihanaa, jos –harjoitetta varten varaa itsellesi aikaa vähintään 20 min. Ota esiin onnellisuuspäiväkirjasi tai paperia. Käsin kirjoittaminen saa luovuutesi paremmin liikkeelle kuin tietokoneella istuminen.

Tehtävänäsi on täydentää lausetta Olisipa ihanaa, jos…, Olisipa kivaa, jos…, Olisipa mahtavaa, jos…, Olisipa mukavaa, jos… tai joka alkaa juuri sellaisella positiivisella ilmauksella, joka sopii parhaiten juuri sinulle ja juuri siihen asiaan, josta unelmoit. Aloita jokainen lause, yksi toisensa perään Olisipa…,

Kun kirjoitat unelmiasi ylös, voit keskittyä miettimään joko tätä vuotta tai ulottaa unelmasi laajemmallekin. Voit myös halutessasi keskittyä vain yhteen elämänalueeseen tai käydä tietoisesti läpi useampia elämänalueita, kuten ihmissuhteet, suhde itseesi, työ, koti, harrastukset, lomailu, taloudellinen tilanne jne.

Pyri unelmoinnissasi yksityiskohtaisuuteen. Lähes jokainen suomalainen on varmaan joskus huokaissut, että ”Olisipa ihanaa voittaa lotossa”. Jos haaveilet rikkaudesta, kirjaa ylös, mitä sillä rahalla tekisit. Jos kaipaat enemmän vapaa-aikaa, kirjaa ylös, mihin vapaa-aikasi käyttäisit. Jos toivot isompaa kotia, kirjaa ylös, mihin lisätilaa haluat, esim. toimiva kodinhoitohuone tai sinisävyiseksi sisustettu oma soppi itselle. Mitä yksityiskohtaisempi olet, sitä parempi.

Muista, yhdenkään unelman ei tarvitse olla toteuttamiskelpoinen. Voit ihan vapaasti hullutella. Mutta kun olet vähintään 20 minuuttia antanut unelmiesi kirjautua paperille, voit ehkä havaita, että joukossa on hyvinkin toteuttamiskelpoisia juttuja.   

Unelmoi kuitenkin ainoastaan sellaisia asioita, joita sinä oikeasti haluat. Sillä unelmilla on taipumus jollakin kummallisella tavalla toteutua.

Kun olet aikasi kirjannut unelmiasi päiväkirjaasi, valitse niistä 5-10 sinulle tärkeintä. Palaa noihin unelmiin aina aika ajoin. Ja jos haluat, voit valitsemistasi unelmista tehdä unelmakartan. Etsi noiden unelmien tunnelmia vastaavia kuvia aikakauslehdistä, mainoksista, postikorteista tai netistä. Halutessasi voit poimia mukaan muutaman kannustuslauseenkin. Liimaa kuvat ja lauseet onnellisuuspäiväkirjasi sivuille tai erilliselle paperille. Laita kuvien keskelle oma kuvasi, jossa olet iloinen ja onnellinen. Ja näin unelmakarttasi on valmis.

Jos kaipaat unelmointiin vetoapua ja lähelläsi on lapsia, pyydä heitä leikkimään kanssasi Olisipa ihanaa, jos –leikkiä, jossa jokainen vuorollaan saa täyttää lauseen. Nauttikaa yhdessä sydämenne kyllyydestä. Ja samalla voit ottaa oppia heidän kyvystään unelmoida rajoituksetta.

Minun yksi Olisipa kiva- unelma toteutui tällä viikolla. Muutama viikko sitten sain käyttööni mainoskynän, jossa kuulakärkikynän kärjen ollessa sisällä on kirjoituspäässä kosketusnäyttöjä varten suunniteltu kuminen tyyny.  Minusta se on verrattoman kätevä, kun kynää ei tarvitse kääntää välillä eri asentoon. Niinpä totesin, että olisipa kiva löytää useampi tällainen kynä. Viime maanantaina sain kirjeen, jonka sisällä oli juuri tuollainen kynä kauniin sinisenä ja vielä nimeni kynän kylkeen kaiverrettuna. Wow!!! Ja mukana tilauskaavake ja hinnasto, jotta voin tilata niitä niin paljon kuin haluan :-)

Kutkuttavan ihania unelmointihetkiä sinulle! 
toivottaa Auli 

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet