Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Rakastava ystävällisyys - lahja rakkautta kaipaavalle / Iloversum

Rakastava ystävällisyys - lahja rakkautta kaipaavalle

16.12.2016

Rakas ystävä,

Tänä aamuna käärityessäni viltin sisään ja aloittaessani hiljentymishetkeäni, oikein tunsin kaipaavani myötätuntoa. Niinpä päätin mediaatiohetken jälkeen kirjoittaa siitä. Muutenkin myötätunto on nykyisin paljon esillä onnellisuustutkimuksissa ja sitä kautta myös mediassa. Eikä syyttä, sillä myötätunto on erittäin vahvasti osa onnellisuutta. Voisinpa jopa sanoa, että se on portti onnellisuuteen.

Myötätunnon haaste on se, että se ei ole keino tai käyttäytymistapa. Myötätuntoa ei löydä tietyllä tavalla toimimalla. Myötätunto ei suostu supistumaan erilaisiksi kikoiksi tai tempuiksi. Myötätunto on jotain niin paljon suurempaa. Myötätunto on puhdasta ja loputonta rakkauden ja hyväksynnän energiaa. Se on rakkaudellisen ystävällisyyden asenne niin itseämme, muita kuin elämääkin kohtaan. Ja sille voi vain antautua.

Silloin kun olemme virittäytyneenä tuohon myötätuntoiseen energiaan, ymmärrämme jokaisen ihmisen kaipaavan rakkautta ja hyväksyntää. Myötätuntoisina näemme ulkokuoren lävitse ja tunnistamme sen rakkaudettomuuden ja hylkäämisen pelon, joka polttaa meidän jokaisen sisällä. Myötätuntoisina emme juutu painiskelemaan ihmisten ulkoisen käyttäytymisen tai toimintatapojen kanssa, vaan annamme rakkauden ja hyväksynnän energian hoivata ihmistä sisältä käsin. Myötätuntoisina ymmärrämme, että minun ja sinun välillä ei ole eroa. Syvimmässä ihmisyydessämme - rakkauden kaipuussamme - olemme yhtä.

Rakkauden kaipuumme tekee usein kuitenkin niin kipeää, ettemme halua sitä kuulla edes omalla kohdallammekaan. Hylätyksi tulemisen pelko on esihistoriallisena valtavana taakkana sisällämme, sillä silloin se tarkoitti kuolemaa.  Ei siis ihme, että mieluummin täytämme elämämme kaikella touhulla ja pyrimme olemaan mahdollisimman hyviä ja säröttömiä, jotta tuo pelko ei pääsisi tuntumaan. Surullista kyllä, samalla hylkäämme itsemme. Jos emme hyväksy omaa pelkoamme siitä, ettemme tule hyväksytyiksi ja rakastetuiksi, emme enää kuule omaa sisintämme ja yhteys itseemme katkeaa.

Tuo syvin pelkomme näkyy usein päällepäin erilaisia negatiivisina tunteina tai olotiloina. Voimme olla itseämme kohtaan kiukkuisia, ärtyviä tai vihaisia. Itsensä vähätteleminen, mollaaminen tai häpeäminen on tavallista. Saatamme vaatia itseltämme lähes mahdottomia, vielä paremmin, tunnollisemmin ja tehokkaammin. Parhaassakin tapauksessa tsemppaamme itsemme jaksamaan vielä pitkälti väsymyksen yli.

Tämä joulunalusaika tuo armottomuuden itseämme kohtaan hyvin esille. Useat meistä touhuaa kuin henkensä hädässä. Leipoo, siivoaa, koristelee, ostaa, paketoi, askartelee, kokkaa ja yrittää vielä muistaa, mitä vielä piti muistaa. Miksi? Todennäköisesti jokainen meistä haluaa, että joulu olisi ihana rauhan ja rakkauden juhla kaikille läheisille, ja myös itselle. Haluamme kaikella tuolla touhulla osoittaa rakkauttamme. Ja jos oikein onnistumme, niin ehkä itsekin koemme tulleemme hyväksytyiksi ja rakastetuiksi.

Mitäpä jos kaiken touhun keskellä kuulisimme rakkauden kaipuumme ja hyväksyisimme sen?
Mitäpä jos vain rakastaisimme?
Antaisimme itsellemme luvan olla myötätuntoisia, hyväksyviä ja rakastavia itseämme kohtaan?

Myötätunto on rakastavaa ystävällisyyttä itseämme ja toisiamme kohtaan. Ja joulu on tuon rakastavan ystävällisyyden juhla. Lahjat ja muut jouluiset seikat ovat vain tuon rakkauden symboleita. Rakastava ystävällisyys on aito joulun lahja jokaiselle meille. Anna se ensin itsellesi. Kurkista oman kuoresi alle ja anna myötätuntoisen rakkauden täyttää maljasi. Sen jälkeen anna hyväksyvän rakkauden helliä ja hoivata niin läheisiäsi kuin tuntemattomia kanssakulkijoitakin.

Joulun hengessä Marika Borg on antanut meille kaikille lahjana uunituoreen Rakastavan ystävällisyyden meditaation, jonka löydät tästä klikkaamalla. Anna joulunaikaan - ja myöhemminkin - mahdollisimman usein itsellesi pieni tauko ja rauhoitu kuuntelemaan. Vilpittömästi uskon, että nämä meditaatiohetket ovat paras lahja itsellesi.

Rakas ystävä, Suuri ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta! Rakkauden täyttämää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta sinulle toivottaen
Auli 

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet