Stressitön joulumieli

2.12.2016

Rakas ystävä,

Laitoin muutama päivä sitten olohuoneen lipaston päälle mustikanvarvun tyhjään lasipulloon, viereen muutaman kristallin sekä valkoiset kynttilät. Ja ai, miten tuo ensimmäinen jouluinen asetelma minua ilahduttaa.

Ankeasta säästä ja pimeistä päivistä huolimatta rakastan tätä aikaa. Paljon puhutaan joulustressistä. Mutta minulle jouluun valmistautuminen, vaikka siihen liittyykin monenlaista tekemistä ja muistamista, on kuin kuorisi kerros kerrokselta jotain aitoa ja kaunista esille. Jotain sellaista, joka muulloin jää kuulematta ja näkemättä.

Olen usein sanonut, että rakennan itselleni joulumielen pienten jouluisten tekojen kautta. Mutta kaikessa tekemisessäkin joulu on antautumista. Nuo joulutouhut ovat kuin askelmia, jotka muistuttavat yhä uudelleen pysähtymään ja hiljentymään. Avautumaan joulumielelle. Jolloin jokaisen teon myötä sydän tuntuu olevan valmiimpi ja herkempi kokemaan ja lähettämään hyvää mieltä ja rakkautta.

Kun joulumieli virittää sydämen, kiireen keskelläkin pilkahtaa esiin rakkauden ja hyväntahdon mikrohetkiä. Jotain lämmintä sykähtää sisimmässä, kun näkee lapsen ihastelevan kauppakeskuksessa jouluvaloja. Jotain kaunista on vastaantulevan mummon hymyssä. Jotain toiveikasta on pensaan oksilla parvena hypähtelevissä pikkulinnuissa. 

Jos olemme läsnä joululle, joulumieli on läsnä jokaisessa teossa ja hetkessä. Silloin oivaltaa, etteivät piparit tai joulukortit ole sinänsä tärkeitä. Tärkeämpää on sydämestä virtaava tunne, sillä joulumieli on halua rakastaa. Eikä stressille ole enää tilaa, kun sydämestä virtaa aito, hyväntahtoinen rakkaus.

AVAA SYDÄMESI JOULULLE

Käytä hyväksesi jokainen jouluinen touhu mahdollisuutena avata sydämesi joulumielelle.

Kohdista rakastava joulumieli ensin itseesi. Jos piparit ja joulukortit aiheuttavat stressiä, unohda ne. Löydä jokin itsellesi sopiva tapa – esim. joululaulujen kuuntelu kynttilän hehkussa - saada sydämesi joulumieli virtaamaan.

Jos kuitenkin haluat leipoa pipareita, mutta koet stressiä tai kiirettä, niin pysähdy hetkeksi ja hengitä syvään puhaltaen pitkään ja rauhallisesti ulos. Laita käsi hetkeksi sydämesi päälle, se rentouttaa ja rauhoittaa ihmeen nopeasti. Nauti sisällesi laskeutuvasta rauhasta muutaman sisään- ja uloshengityksen ajan.

Anna jouluisten touhujen arjen keskellä muistuttaa sinua rakastavasta joulumielestä. Jouluvalojen ripustaminen, piparitaikinan tekeminen tai joulukortteihin osoitteiden kirjoittaminen olkoon nyt pieniä joulurauhan keitaita.  

Pidä päivittäin pieniä joulumielen huippuhetkiä – voit ajatella tätä myös leikkinä -, jolloin ajattelet vain joulumielellä, katsot maailmaa vain joulumielellä, kohtaat ihmisiä vain joulumielellä, kuuntelet vain joulumielellä sekä puhut vain joulumielellä. Ehkä huomaat, että kaikki on jo hyvin. Kun elämme joulumieli sydämessämme, kaikki on ihan oikeasti hyvin. 

Rakastavaa joulumieltä viikkoosi toivottaen

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet