Anna sisäisen valosi loistaa

25.11.2016

Rakas ystävä,

Tällä viikolla valon kaipuuni on kasvanut lähes fyysiseksi tunteeksi. Pimeänä, vesisateisena aamuna ryhti tuntuu painuvan väkisinkin kasaan ja voimattomuus meinaa vallata mielen. Tarvitsemme todellakin lisää valoa. Varmaan moni meistä sytyttelee kynttilöitä. Ja tulevana viikonloppuna pihoille syttyy lukuisia jouluvaloja. Samalla voimme tietoisesti sytyttää myös sisäisen valomme loistamaan.

Meillä jokaisella on oma, ainutlaatuinen valomme. Eräänä iltana ryhdyimme puolisoni kanssa miettimään, minkälaista valoa ihmiset voivat levittää ympärilleen. Löysimme ystäväpiiristämme mm. tarkasti valaisevan taskulampun, lämpimällä liekillä palavan päreen, kodin ikkunoista pimeään iltaan loistavan turvallisen keittiövalon ja veden pinnalla välkehtivän auringonsäteen. Mutta tärkein oivallus oli, että jokaisella on oma valonsa.

Hymy on meidän sisäinen valomme. Se voi hehkua lempeästi tai säteillä iloisesti. Se voi kutsua jo kaukaa tai loistaa kaikkialle. Hymy voi lohduttaa ja tyynnyttää tai houkutella ja innostaa. Ja ehdottomasti, hymy voi valaista pimeän marraskuun. 

Hymy on yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista, mutta vahvimmista tavoista lisätä onnellisuuttaan.  Hymyllä on aivan uskomaton voima. Se tutkitusti saa meidät hengittämään syvemmin ja helpottaa stressiä. Se lievittää ahdistusta ja hätää sekä käynnistää selviytymiseen. Hymyilevää ihmistä lähestytään helpommin ja häneen otetaan mieluummin kontaktia. Ja hymy saa koko maailman hymyilemään kanssasi.*

Sen lisäksi, että hymyilemällä kohennat omaa oloasi, hymysi onnellistuttaa myös muita ympärillä olijoita ja näin ollen tartuttaa onnellisempaa oloa myös muihin.

 ANNA SISÄISEN VALOSI LOISTAA

Aloita aamusi hymyilemällä itseksesi tai peilikuvallesi. Sytytä tietoisesti hymylyhtysi, sisäinen valosi. Huomaa, miten hymy leviää silmiisi saakka ja miten se valaisee sinut sisältä käsin. Nauti hymystäsi, sen lämmöstä ja valosta.

Toivottaessasi hyvää huomenta perheenjäsenillesi, naapureillesi tai työkavereillesi, hymyile tietoisesti jokaiselle. Anna hymysi valaista.

Hymyile myös vastaantulijoille tai kanssamatkustajille. Päätä valaista heidän päiväänsä ja tehdä heille parempi olo. Levitä valoa myös hymyilemällä takaisin. Joku viisas on joskus sanonut: Valoa voi levittää kahdella tavalla, olemalla kynttilä tai peili, joka heijastaa sitä.

Hymyile sisäisesti muistoille, unelmille, ajatuksille… Oletko huomannut, että ihmiset usein hymyilevät kännykälleen? Anna hymysi valaista myös some-kaveriesi postaukset.

Anna kynttilöiden, lyhtyjen ja jouluvalojen muistuttaa sinua hymysi valovoimasta. Ja sytyttää hymysi valaisemaan itseäsi ja maailmaa.

Ja illalla ennen nukahtamista hymyile vielä itsellesi. Kiitä hymyistä, jotka olet lähettänyt valona maailmaan ja jotka olet saanut takaisin.

Olipa valosi millaista tahansa, anna loistaa sen muille! Sillä sinä olet valo pimeässä!

Hymyilevää ja valoisaa viikkoa toivottaen

Auli, juuri nyt sinulle hymyillen

*Lähde: Sonja Lyobomirsky, 2009, Kuinka onnelliseksi, s. 231-234

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet