Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Uskallanko luopua? / Iloversum

Uskallanko luopua?

15.8.2017

Hei rakas ystävä,

Olet ehkä jo ihmetellyt pitkittynyttä kesälomaani ja hiljaisuutta Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla. Kynnykseni kirjoittaa sinulle on noussut näiden viikkojen aikana turhankin suureksi. Sillä olen päättänyt luopua säännöllisistä, viikoittain julkaistavista onnellisuusharjoitteiden laatimisesta.

Olen monta kertaa onnellisuusharjoitteissa kehottanut sinua kuuntelemaan sisäistä viisauttasi.  Nyt minä tiedän sisälläni, että on aika luopua säännöllisyydestä Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla. Tuo sisäinen viisaus on kuin ilmapuntari, joka kertoo vastauksen. Luopumisen kohdalla tunnen suurta rauhaa, rentoutta ja luottamusta. Sen sijaan jatkamista miettiessäni tunnistan vastustusta. Vastaus on siis selvä.

Minulla on tunne, että minun on tehtävä tilaa jollekin uudelle. On aika uusiutua jollakin tavalla. Mitä se tulee olemaan, sen aika näyttää. Sitä itsekin uteliaana odotan. Ja odotuksen ilosta hyrisen.

Siitä huolimatta kysymyksiä ja epäilyjä risteilee päässäni. Uskallanko luopua? Petänkö lukijani, jos en joka viikko kirjoitakaan uutta harjoitetta? Jätänkö sinut ja kaikki muut lukijani pulaan? Mitä ajattelet minusta? Olenko selkärangaton luuseri, joka ei viitsi jatkaa? Luovutanko liian helpolla? Pitäisikö sisukkaasti vain jatkaa?

Tänä aamuna käteeni sattui Eckhart Tollen kirja Uusi maa ja avasin sen sattumalta kohdasta, jossa hän puhuu egon erilaisista rooleista ja niistä luopumisesta.  Tajusin, että kaikki nuo kysymykseni ovat ego-minästäni lähtöisin. Kun mieleni on ego-minäni vankina, olen samaistuneena ego-minäni rooliin onnellisuusharjoitteiden kirjoittajana. Ego-minäni haluaa olla tarpeellinen ja hyödyllinen, tykätty ja rakastettu. Ego-minäni salainen toive saattaa jopa olla, että se olisi korvaamaton onnellisuusasiantuntija.

Niinpä. Heti kun pääsee irtautumaan ja katsomaan omaa ego-minäänsä ulkopuolelta, sen toiminta näyttää hassulta. Jopa hullulta ylivertaisuuden kuvitelmineen. Silloin kun ego-minä rupeaa ohjaamaan toimintaa, silloin ei mennä oikeaan, onnelliseen suuntaan. Silloin on aika pysähtyä ja kuunnella sisäistä viisauttaan. Todellista minuutta.

Sillä todellinen minäni tietää, että jokainen on oman onnellisuutensa paras asiantuntija. Jokaisella on sisällään oma sisäinen viisautensa. Ja samasta lähteestä myös onnellisuus kumpuaa. Joten luotan täysin sinun kykyysi olla onnellinen myös ilman uusia onnellisuusharjoitteita.

Siitä huolimatta, että olen luopumassa säännöllisistä onnellisuusharjoitteista, olen kiitollinen Ilon ja onnellisuuden kuntosalista ja sinusta juttujeni lukijana. Olen näiden vuosien aikana oppinut itse paljon. Vaikka olen jutuissani ajatellut sinua, jokainen harjoite on kuitenkin tavallaan kirjoitettu minulle itselleni, omasta sen hetkisestä tilanteestani käsin. Vastauksena sen hetkiseen kysymykseeni tai hapuiluuni. Niinpä olen saanut kirjoittaessani tutkia omaa sisintäni ja löytää vastauksia itselleni.

Toki olen myös oppinut tiedollisesti. Monen monta kirjaa olen selaillut ja lukenut etsiessäni vinkkejä.  Moneen loistavaan nettisivustoon törmännyt löytääkseni vastauksia kysymyksiini. Tavallaan Ilon ja onnellisuuden kuntosali on positiivisella tavalla vaatinut minua koko ajan opiskelemaan lisää, pohtimaan syvemmin ja oivaltamaan uutta.

Tulen myös jatkossa kirjoittamaan Ilon ja onnellisuuden kuntosalille aika ajoin. Luovun ainoastaan säännöllisyydestä. Pohtimisesta ja kirjoittamisesta en halua luopua. Sillä onnellisuus ja erilaiset tapamme onnellistua ovat kutkuttavan mielenkiintoisia aiheita.  

Jos olet postituslistallani, tulet saamaan sähköpostiisi aina tiedon uudesta jutustani. Syksyn aikana Ilon ja onnellisuuden kuntosalilta ilmestyy myös onnellisuuteen liittyvä verkkokurssi. Lisäksi käytössäsi on yhä kaikki noin 150 Ilon ja onnellisuuden kuntosalilta löytyvää harjoitetta. Voit valita niistä itsellesi aina kuhunkin elämäntilanteeseesi sopivimman harjoitteen.  Vaikka joka päivä <3

Antoisia ja onnellisia loppukesän päiviä sinulle!

Kiitollisena Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Cami 16.08.2017 02:52:45

Uskallanko luopua!

Heips!
Tottakai uskallat luopua. Me olemme luopumassa maasta, missä asumme. Me muutamme Espanjaan ja vaikka tuntuu vaikealta ja tavallaan "hyppy tuntemattomaan", niin uskomme, että tämä on se oikea ratkaisu. Eläkepaikkahan on joksus mietitettävä ja se ei ole täällä USAssa :)

Liana 10.10.2017 12:37:39

Jatka

Suuri kiitos kaikesta.
Olen saanut paljon tukea, pohdittavaa ja kannustusta kun olen lukenut näitä Onnellisuus kuntosali juttuja. Tämä on ollut mulle merkittävä ja juuri sopiva apukeino itsetunnon kehityksessä. Mulle riittää että samankaltaisia tekstejä tulee sähköpostiini ja tähän faceryhmään vain kerran kuussa. Viikottain on ollut minusta liian tiivis tahti. Nämä tekstit ovat ehdottomasti olleet parempia kuin viedeo puheet. Teksiä saa itse mutustella omaan tahtiin ja lukea rauhassa.

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet