Anna kauneuden ympärilläsi pysäyttää sinut - Ja teet kesästäsi kauniin!

16.6.2017

Hei rakas ystävä,

Eilen kävelin ystäväni kanssa metsässä, jonka täytti huumaava kielojen tuoksu. Hänen poimiessa kimppua mukaansa, pysähdyin tarkastelemaan lähemmin kielojen kukkia.  Miten täydellisiä ne ovatkaan kaikessa pienuudessaan. Kukkarivin rytmi hennossa varressa, kellojen ulospäin avautuva kaarevuus, kuultava valkeus…

Onko niin, että kauneus lisääntyy kohteen pienentyessä? Tekeekö pienuus kauneudesta jotenkin puhuttelevampaa?  

Yksityiskohtien kauneudessa on jotain suurta. Ne jollakin käsittämättömällä tavalla koskettavat meitä. Perustuuko se pienen ja suuren yhtäaikaiseen läsnäoloon? Tai pienuuden herkkyyteen ja haurauteen? Vai soittaako se meissä jotain samankaltaista kauneutta? Vihjaako se meille jonkin suuremman läsnäolosta? Siihen en osaa vastata, mutta tiedän kauneudella olevan osansa onnellisuuden kokemisessa.

Rick Hanson kirjassaan Kehitä Buddhan aivot sanoo, että kauneus on sitä, mikä ilahduttaa aistejamme, mukaan lukien mielen kuudetta aistiamme. Hän toteaa, että kauneuden kokeminen lievittää stressiä, valaa toivoa ja muistuttaa meitä siitä, elämä on paljon muutakin kuin uurastamista. Kohdatessamme kauneutta sydämemme ikään kuin avautuvat, mielemme kevenee ja mielialamme kohenee.

Koetaan kesän kauneus

 

Kohtaa tietoisesti kauneutta. Tämä aika vuodesta on juuri oikea tutkia lähemmin luonnossa olevaa kauneutta. Kurki kukkien sisään, tutki puiden lehtiä tai huomaa kauniit pikkukivet. Tuo jotain kaunista kotiisi tai työpöydällesi.

Katsele avoimin silmin kaikkea ympärilläsi olevaa, erityisesti tavanomaisia asioita ja niiden yksityiskohtia. Löydätkö kauneutta esim. kahvimukistasi tai kirjoituspöytäsi tavaroista? Katso tarkemmin mansikkaa, jonka aioit syödä tai tomaattia, jota olit pilkkomassa salaattiin. Löydä kauneutta odottamattomista paikoista, esim. grillihiilien kiillosta.  Anna itsesi yllättyä.

Kun löydät kauneutta, avaudu sille, tunne se. Anna itsesi kellua kauneuden yltäkylläisyydessä. Hengitä kauneutta sisääsi ja anna kauneuden hengittää sinua.

Kerää kesän aikana kauneutta valokuvaten sitä ja luo itsellesi oma kauneuden kuva-albumi. Ota joka päivä vähintään yksi valokuva jostain kauniista, jostain joka puhuttelee sinua tai josta olet kiitollinen. Kuvien ei tarvitse olla täydellisiä. Tärkeintä on, että kuvaaminen saa sinut hetkeksi pysähtymään ja keskittymään kauneuteen. Ja että kuvat myöhemmin muistuttavat sinua tuosta hetkestä.

Ystäväni toteutti pari kesää sitten idean ottaa joka päivä yhden kuvan jostain kotona olevasta kauniista asiasta. Hämmästyneenä hän myöhemmin kertoi, ettei ollut aiemmin tajunnut, kuinka paljon kaunista hänellä kotonaan on. Kauneus kuulemma tarttui jopa kesälomallaan kinasteleviin lapsiin eivätkä pienet kärhämät enää tuntuneet niin pahoilta.

Kauneuden aistimisessa on suuri voima. Kauneus saa meidät pysähtymään tähän hetkeen, olemaan läsnä omassa elämässämme tässä ja nyt. Kauneus saa meidät tuntemaan syvää kiitollisuutta elämän runsaudesta ja se kasvattaa luottamustamme elämän hyvyyteen.

Kauneuden kokeminen tekee elämästämme kaunista. Kauneudelle avautuminen avaa oman sisäisen kauneutemme ja saa sen soimaan – kauniisti. Koska olemme kauniita.

Kaunista kesää sinulle toivottaen

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

 

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet