Auta aivojasi onnellisemmiksi! osa 3: Uppoudu hyvään!

9.6.2017

Hei rakas ystävä,

Toivottavasti hyvän sisäistäminen ja aivojen onnellisemmiksi jumppaaminen on jo nyt vahvistanut positiivisia kokemuksia elämässäsi. Ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa olikin paljon erilaisia mahdollisuuksia tehostaa hyvän huomaamista ja kokemuksen rikastamista.

Omalla kohdallani huomasin, että monipuolisuudessaan ja laajuudessaan niiden omaksumiseen viikko oli kovin lyhyt aika. Joten niihin kannattaa palata vielä usein, jotta niistä tulee automaattinen osa aivojen muovaamista onnellisimmiksi. Ja saattaisipa olla hyvä tehdä esim. kokemuksen tuoreuden tai moniulotteisuuden hyödyntämisestä ihan omat, erilliset harjoitteensa, vai mitä?

Kolmannessa vaiheessa jatkamme aivojemme bodausta eli uusien hermoyhteyksien luomista ja vahvistamista uppoutumalla hyvään ja sisäistämällä hyvä kokemuksemme osaksi itseämme.

Kokemuksen sulauttaminen osaksi itseä

Voit tehdä joko erillisenä askeleena kokemuksen rikastamisen jälkeen tai osittain päällekkäin sen kanssa.

Kirjassaan Sisäsyntyinen onnellisuus Rick Hanson vertaa hyvän sisäistämistä tulen sytyttämiseen: Ensimmäisessä vaiheessa sinä sytytät tulen (huomaat hyvän), toisessa lisäät puita ruokkiaksesi tulta (rikastat kokemustasi) ja kolmannessa annat itsesi tuntea tulen lämmön (sulautat kokemuksen osaksi itseäsi). Voit toki huomata tulen lämmittävän jo puita tuleen lisätessäsi.

Sulauttaessasi kokemusta itseesi voit käyttää apuna mielikuvia, esim. näet hyvän kokemuksen ikään kuin satavan sisääsi kuin hento kesäsade tai kultapöly, joka muuttuu osaksi sinua ja jokaista soluasi. Tai voit tallettaa kokemuksesi kuin arvokkaan jalokiven sydämesi aarrearkkuun. Itse huomaan käyttäväni sukeltamisen mielikuvaa. Ja samalla kun sukellan kokonaan tuohon hyvään, annan sen hyvän upota jokaiseen soluuni.

Voit ottaa tueksesi myös kehosi tuntemukset, jolloin annat positiivisen kokemuksesi lämmittää sinua kuin kuppi kuumaa kaakaota. Tai tunnet, kuinka hyvä leviää kehossasi ja helpottaa kuin hoitava balsami. Omaan sukellusmielikuvaani liittyy pieni keinumisen tuntemus kehossani. Hyvä ikään kuin keinuu soluihini sisälle.

Tai hyvän sulauttamisessa osaksi itseäsi voi sinulle toimia pelkästään ajatus siitä, miten tuo kokemus juuri nyt muuttuu osaksi aivojasi synnyttäen uusia hermoyhteyksiä ja miten se on tästä eteenpäin aina mukanasi. (Tätä kirjoittaessani tajuan, että minulla on sisälläni mieletön määrä maisemia niiden vuosien ajalta, kun asuimme ulkomailla. Olen tietämättäni osannut sisäistää ja sulattaa ne osaksi itseäni. Ehkäpä kokemusten tuoreus on myötävaikuttanut asiaan :-) )

Jotta hyvän sisäistäminen ja sulauttaminen osaksi itseä onnistuu, löydä itsestäsi halukkuus ja rohkeus muuttua ja kasvaa kokemuksen myötä. Esimerkiksi jos kokemukseesi liittyy kiitollisuutta, anna itsellesi lupa olla yleisemminkin pikkuisen arvostavampi ja kiitollisempi hyvän sisäistämisen jälkeen kuin olit ennen sitä. Tai jos kokemukseesi liittyy luottamusta, huomaatko kykysi luottaa kasvaneen kokemuksen myötä. Tarkoitus ei ole muuttaa itseämme tai elämäämme kertarytinällä kokonaan, vaan halukkuus ihan pienen pieneen muutokseen riittää.

Sisäistämällä tietoisesti ja aktiivisesti hyvää, kaikki kokemamme hyvä on aina mukanamme. Miten ihana ja lohdullinen ajatus se onkaan!

Kirjaimellisesti: Hyvää tulevaa viikkoa sinulle!

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

ps.ps. Auta aivojasi onnellisemmiksi -tekstit pohjautuvat elokuussa 2015 Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla julkaistuihin harjoitteisiin Hyvän sisäistämisestä.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet