Elämä maistuu rakkaudelta

13.2.2015

Luin tänään Hesarista, miten Englannissa ystävänpäivä aiheuttaa valtavia paineita parisuhteelle. Naiset odottavat tulevansa huomioiduiksi ja hemmotelluiksi. Ja miesrukat yrittävät arvata toiveet ja yltää ihmissuhdepelin sanattomiin vaatimuksiin. Pelkkä ajatuskin saa myötätunnosta vatsani solmuun.

Ja jotenkin onnistutaan vielä uskomaan, että kyse on rakkaudesta. Vaikka tuollaisessa odotusten ja vaatimusten ristiaallokossa kyse on todennäköisemmin pettymyksestä kuin rakkaudesta.

Rakkaus on siitä kummallinen, ettei se suostu odotuksiin, käskyihin eikä vaatimuksiin. Rakkautta ei voi saavuttaa eikä ansaita. Ja toinen ihminen ei voi olla rakkautemme takuu tai lähde, josta voimme tankata tarpeeseemme.

Ja vaikka koko viihdeteollisuus toisin väittää, rakkaus ei ole tuolla jossain, itsemme ulkopuolella. Rakkaus on meissä jokaisessa, meidän jokaisen sisällä. Meidän jokaisen sydämessä.

Sen vuoksi rakkaus virtaa meistä ulospäin. Aina sisältä ulos. Aina. Niin monta kertaa kuin olen toivonutkin sen virtaavan toisinpäin ja täyttävän kaipuuni ulkopuolelta tulevalla rakkauden tunteella, niin ei. Yhtä monta kertaa olen pettynyt. Rakkaus pääsee koskettamaan meitä ainoastaan, kun sydämemme on auki. Ja kun annamme rakkauden virrata, sisältä ulos. Säteillä sydämestämme ulos.

Kuva: Spread love by Vinoth Chandar

Eikä rakkaus tarvitse kohdetta tai syytä virratakseen.  Rakkauden virran voi kokea katsoessaan ikkunasta ulos tai järjestellessään pyykkiä. Sen voi tuntea pullan tuoksussa tai saunan lämmössä. Rakkauden virtaan voi antautua milloin vain.  Ainoa, mitä tarvitaan, on avata oman sydämen luukut ja antaa lupa rakkaudelle virrata. Säteillä sisältä ulos.

Ja silloin, elämä maistuu rakkaudelta.

Rakkauden makuista ystävänpäivää kaikille!  

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Edelliset blogikirjoitukset

Onnellisuutta on pikkuisen parempi olo

Julkaistu 4.2.2015

Tapasin tässä muutama päivä sitten ystäväni, jonka elämäntilanne on todella haastava ja surullinen. Olisin onnellisuusvalmentajana mielelläni auttanut häntä, mutta pelkästään onnellisuuden mainitseminenkin olisi tuottanut hänelle vain lisää stressiä.

3 tapaa helpottaa ruuhkaa aivoissamme

Julkaistu 25.1.2015

Tämän päivän Hesarissa (su 25.1.15) on loistava Ann-Mari Huhtasen artikkeli ”Aivoissamme on ruuhkaa juuri nyt”, jossa hän kuvailee, miten ärsykevirta, informaatiotulva ja monen asian samanaikainen tekeminen stressaavat aivojamme.

Aikuisetkin tarvitsevat syliä

Julkaistu 16.1.2015

Muutama päivä sitten ilmestyneessä Kirkko ja kaupunki –lehdessä oli loistava artikkeli, missä lastenpsykiatri Jukka Mäkelä kertoi, miten sylissä pitäminen on lapsen aivoille tärkeää. Syliin ottaminen lähettää aivoille viestin, joka rauhoittaa, rentouttaa ja vähentää stressiä. Lapsi kokee olonsa turvalliseksi, jolloin aito yhteys toiseen ihmiseen tulee mahdolliseksi.

Satumaiset matkailijat

Julkaistu 18.6.2014

Muutama vuosi sitten olimme mieheni kanssa lomalla Roomassa. Eräänä iltana palaillessamme hyvin syöneinä ravintolasta kohti hotellia hiukan ennen puolta yötä kaukaa rupesi kuulumaan kaunista musiikkia. Jatkoimme matkaamme ja musiikki voimistui. Kunnes näimme, että antiikinaikaiseen kivimuuriin oli heijastettu upea valo- ja äänishow.
Auli Malimaa

Auli Malimaa

Auliisti onnellinen -blogissani pohdin onnellisuuteen liittyviä asioita, seuraan oman mieleni tempauksia pyrkiessäni olemaan onnellinen ja jaan mahdollisia onnellisuusoivalluksiani. Uskon, että hyödyllisimmät ja mielenkiintoisimmat matkat teemme omaan mieleemme.

RSS
Auliisti onnellinen-blogi RSS-syötteenä

Lisää blogikirjoituksia