Anna hymyn levitä

20.3.2015

Iloista ja onnellista Kansainvälistä onnellisuuden päivää, rakkaat onnellisuusjumppaajat!

Tänään 20.3. vietetään kolmatta kertaa YK:n kansainvälistä onnellisuuden päivää. Ja YK kehottaa meitä kaikkia sitä asianmukaisesti juhlistamaan. Ja senhän me mielellämme teemme! Ja sen teemme hymyillen!

Hymy on yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista, mutta vahvimmista tavoista lisätä onnellisuuttaan.  Hymyllä on aivan uskomaton voima. Se tutkitusti saa meidät hengittämään syvemmin ja helpottaa stressiä. Se lievittää ahdistusta ja hätää sekä käynnistää selviytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin johtavan nousukierteen. Hymyilevää ihmistä lähestytään helpommin ja häneen otetaan mieluummin kontaktia. Ja hymy saa koko maailman hymyilemään kanssasi. (Sonja Lyobomirsky, Kuinka onnelliseksi, 2007) 

Sen lisäksi, että hymyilemällä kohennat omaa oloasi, hymysi onnellistuttaa myös muita ympärillä olijoita ja näin ollen tartuttaa onnellisempaa oloa myös muihin.

Siispä tulevan viikon ajan ANNETAAN HYMYN LEVITÄ eli hymyillään tietoisesti ja paljon.

  • Aloita aamusi hymyilemällä itseksesi. Tai hymyile peilikuvallesi. Kokeile, miten leveän hymyn onnistut loihtimaan kasvoillesi. Huomioi, miltä se tuntuu kasvoillasi ja miten se vaikuttaa tunnetasoosi. Huomaa, miten hymy leviää silmiisi saakka. Nauti hymystäsi.
  • Toivottaessasi hyvää huomenta perheenjäsenillesi, naapureillesi tai työkavereillesi, hymyile tietoisesti jokaiselle. Anna hymyn levitä.
  • Hymyile myös vastaantulijoille tai kanssamatkustajille. Päätä tietoisesti tehdä muutamalle tuntemattomalle parempi olo.
  • Hymyile eläimille: lemmikkieläimillesi, puistossa kirmaavalle oravalle tai pensaasta kuuluvalle linnunlaululle. Hymyile, vaikka se olisi variksen omalaatuinen tapa laulaa.
  • Hymyile sisäisesti muistoille, unelmille, ajatuksille…
  • Huomioi, mille kaikelle muulle hymyilet. Keksitkö lisää hymyn kohteita tai aiheita?
  • Valitse itsellesi asia, joka muistuttaa sinua hymyilemään.  Esim. se voi olla kännykän soittoääni tai tietty väri. Itse tein vuosi sitten päätöksen hymyillä aina, kun näen keltaisen auton. Ja yhä keltaiset autot toimivat hymymuistutuksina. Mikä voisi olla sinun hymymuistutuksesi?
  • Ja illalla ennen nukahtamista hymyile vielä itsellesi. Ja kiitä hymyistä, jotka olet lähettänyt maailmaan ja jotka olet saanut takaisin.

Jo aikoinaan jo Darwin uskoi, että kasvojen ilmeet voivat aiheuttaa tunteita. Nyt se on onnistuttu myös todistamaan. Jos haluat lukea tarkemmin, miten hymy fysiologisesti vaikuttaa aivoissamme, katso linkin sivut 2 ja 3 http://science.howstuffworks.com/life/smiling-happy.htm

Hymyilevää viikkoa toivottaen

Auli

Ps. Ihan kokemuksesta voin todeta, että hymystä kirjoittaminenkin saa hymyilemään, kohentaa oloa ja helpottaa huomattavasti stressiä. Ja hymyilyä tänään tarvitsenkin, sillä tulossa on toimintaa täynnä oleva päivä Iloversumin uusien nettisivujen julkaisun tiimoilta. Ja hiukka pikkuisen jännittää J

 

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet