Etsi kauneutta!

3.10.2014

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat!

Törmäsin kuluneella viikolla facebookissa tuttavani valokuvasarjaan Sidewalk Art, jossa hän oli kuvannut jalkakäytävillä olevia lehtiä, roskia, muotoja tai märkiä läikkiä antaen niille uusia merkityksiä. Kuvat olivat ilahduttavan oivaltavia. Hän oli irtautunut tavanomaisesta ja nähnyt asiat uusin silmin. Hän oli nähnyt kauneutta siellä, mistä yleensä sitä ei osaa edes etsiä.

Kuva by Jussi Koria

Rick Hanson kirjassaan Kehitä Buddhan aivot sanoo, että kauneus on sitä, mikä ilahduttaa aistejamme, mukaan lukien mielen kuudetta aistiamme. Hän toteaa, että kauneuden kokeminen lievittää stressiä, valaa toivoa ja muistuttaa meitä siitä, elämä on paljon muutakin kuin uurastamista. Ja varmaan olet itsekin huomannut, että kohdatessasi kauneutta sydämesi ikään kuin avautuu, mielesi kevenee ja mielialasi kohenee.

Siispä tällä viikolla keskitymme ETSIMÄÄN JA KOKEMAAN KAUNEUTTA.

  • Pohdi hetken aikaa itseksesi, mitä ja minkälaisia asioita sinä pidät kauniina. Voit myös keskustella aiheesta läheistesi kanssa. Tämä voi olla myös loistava keskustelun aihe lasten kanssa. Heidän tapansa havainnoida ympäristöä on usein hyvin avaava aikuiselle.
  • Ota päivittäin hetki kauneudelle. Katsele avoimin silmin kaikkea ympärilläsi olevaa, erityisesti tavanomaisia asioita esim. astioita, sipulinkuoria, kodinkoneita, kirjoituspöydän tavaroita, liikennettä, näkymiä työmatkalla, sillan kaarta tai lyhtypylvään muotoa jne. Etsi tietoisesti kauneutta tavanomaisista asioista. Kerää kauneutta kuin lapsi kerää simpukankuoria tai pikkukiviä rannalta. Löydä kauneutta odottamattomista paikoista. Anna itsesi yllättyä.
  • Jos mahdollista, ota valokuva huomaamastasi kauneudesta. Kerää omaa kauniiden asioiden albumia kameraasi, facebookiin tai instagramiin. Ja halutessasi jaa kuvia esim. fb-ryhmässämme.
  • Huomaa myös kauneus myös tuoksuissa, mauissa, äänissä tai tuntemuksissa. Miten kauniilta tuntuikaan auringon lämmittämän paprikan kylki poimiessani sen kasvihuoneesta. Tai lasten estoton nauru, kuinka paljon kauneutta siitä leviääkään.
  • Huomaa kauneus myös muissa ihmisissä. Näe se heidän luonteessaan, vahvuuksissaan, pyrkimyksissään, valinnoissaan ja jopa epäonnistumisissaankin. Katso ihmisten kasvoja avoimin mielin ja näe ihmisyyden kauneus.
  • Tunnista kauneus myös omassa sydämessäsi. Muista vahvuutesi ja näe ja tunne, kuinka kauniisti käytät niitä.
  • Kun löydät kauneutta, avaudu sille, tunne se. Anna itsesi kellua kauneuden yltäkylläisyydessä.
  • Tee kauneutta käsilläsi, sanoillasi ja teoillasi.
  • Hengitä kauneutta sisääsi ja anna kauneuden hengittää sinua.

Juuri nyt katsoessani ulos ikkunasta näen huikean punaisena hohtavan villiviinin. Kauneus ihan tulvii silmiini ja sisääni. Sen kauneus saa minut pysähtymään tähän hetkeen, olemaan läsnä omassa elämässäni tässä ja nyt. Kauneus saa minut tuntemaan syvää kiitollisuutta elämän runsaudesta ja se kasvattaa luottamustani elämän hyvyyteen. Kauneuden kokeminen tekee elämästäni kaunista.

Runsauden ja kauneuden täyttämää viikkoa sinulle!

t. Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet