Vahvuusviikko

28.9.2014

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Aristoteles jo aikoinaan totesi, että hyveiden toteuttaminen on avain onnellisuuteen. Ja noita hyveitä ovat viisaus ja tieto, rohkeus, rakkaus ja inhimillisyys, oikeudenmukaisuus, kohtuullisuus sekä henkisyys. Ja luonteenvahvuudet ovat välineitä hyveiden toteuttamiseen. Nykytiedekin vahvistaa, että vahvuuksiensa tietoinen käyttäminen lisää henkistä hyvinvointia ja hyvää oloa. Valitettavasti keskimäärin vain joka kolmas tunnistaa omat vahvuutensa.

Siispä nyt pidämme VAHVUUSVIIKON, jonka aikana toivon jokaisen pohtivan ja tunnistavan omia vahvuuksiaan ja käyttävän niitä tietoisesti omassa elämässään.

 

  • Pohdi ja tunnista omia vahvuuksiasi. Tuollaisia piirteitä voivat olla esim. ystävällisyys, tunnollisuus, yksilöllisyys, toimeliaisuus, analyyttisyys, uskollisuus, positiivisuus, oikeudenmukaisuus, rauhallisuus tai mikä tahansa muu.  Voit kysyä apua myös läheisiltäsi, mitkä ovat sinun hyvät luonteenpiirteesi.
  •  Apuna voit käyttää myös Tunnista itsesi –testiä http://www.namaste.fi/.fi/enneagrammi (varaa aikaa n 10 min). Tai käydä tekemässä vahvuustestin http://www.viacharacter.org/survey/account/register (Testikysymykset ja tulokset ovat kyllä suomeksi, vaikka ohjeet ovat välillä jopa filippiiniksiJ Varaa aikaa noin 20-30 min.)
  • Joka aamu heti herättyäsi valitse yksi hyvä piirre, joka sinussa on. Keskity siihen vähän aikaa ihan rauhassa. (Voit vielä loikoilla peiton alla.) Voit myös kuvitella, miten hyvät ystäväsi kuvailevat sinua ja mitä hyvää he kertovat sinusta ja tuosta ominaispiirteestäsi. Tunnustele, mitä tuntemuksia tuo vahvuutesi sinussa aiheuttaa ja miltä se tuntuu kehossasi. Anna sen tallentua mieleesi ja anna itsesi vakuuttua, että sinulla on juuri tuo ominaisuus.
  • Egosi saattaa vastustella kertoen, että Enhän minä aina ole noin hyvä tai että onhan minulla huonotkin puolet. Voit vastata tuolle äänelle: Kiitos huomiostasi. Mutta tänään minulla on lupa keskittyä tähän hyvään piirteeseeni ja nauttia siitä. Ja sen aion tehdä.
  • Pitkin päivää huomaa mahdollisimman usein, missä ja miten käytät juuri kyseistä valittua vahvuutta. Etsi merkkejä hyvästä ominaispiirteestäsi. Ja aina sen tiedostettuasi avaudu tuntemaan olosi hyväksi. Anna noiden hetkien täyttää sydämesi itsearvostuksella ja onnellisuudella.
  • Voit myös tietoisesti päättää esim. haastavassa tilanteessa, että käytät apunasi kyseisen päivän vahvuutta. Kysy itseltäsi, miten voin hyödyntää vahvuuttani tässä tilanteessa? Vahvuuksien uudenlainen käyttö on avain onnistumisiin.
  • Ja iltaisin, voit mielessäsi muistella huomioita päivän ajalta ja kerrata myös aikaisempien päivien vahvuudet. Viikon loputtua sinulla on seitsemän juhlittua vahvuutta J

Luonteenvahvuudet ovat toivottuja arvostettuja ominaisuuksia kaikissa kulttuureissa. Ja niitä arvostetaan niiden itsensä vuoksi, ei niinkään välineenä saavuttaa jotain muuta. Ja mikä parasta, käyttämällä vahvuuksiasi tietoisesti voit vahvistaa ja kehittää niitä entisestään vahvemmiksi.

Lisää aiheesta voit lukea :
Rick Hanson: Kehitä Buddhan aivot, Luku 5 tai Martin Seligman: Aito onnellisuus.

Vahvaa viikkoa kaikille!

Toivottaa Auli

ps. Tein tuon vahvuustestin ja siitähän voi saada vain hyviä tuloksiaJ Sen mukaan tärkeimmät vahvuuteni ovat anteeksiantavaisuus, rakkaus, kiitollisuus, reiluus, innokkuus, toiveikkuus ja sinnikkyys. Neljän ensimmäisen kanssa egoni tuntuu nikottelevan, mutta kolme seuraavaa ovat egokin mielestä jo tutummat. Mutta jokaiseen aion keskittyä tällä viikolla eli huomenna on sitten anteeksiantavaisuuden päivä.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet