Nähdään hyvää

21.9.2014

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Tein tällä viikolla ällistyttävän oivalluksen asiasta, jonka näin jäljestäpäin ajateltuna pitäisi olla päivänselvä.

Olen mukana Elämäntaidot kouluun –projektissa ja nyt syyskuun aikana olen jo kolme kertaa käynyt eräälle ysi-luokalle opettamassa elämäntaitoja. Olin aina kuvitellut, etten uskaltautuisi ison nuorisojoukon eteen, vaikka yksittäiset nuoret ovatkin minusta viehättäviä. Niinpä ennen ensimmäistä kertaa lieventääkseni jännitystä päätin keskittyä täysillä jokaisessa nuoressa olevaan hyvään.

Ja jo eka kerralla tajusin, että isokin ryhmä koostuu upeista yksilöistä. Luokassa ollessani koen olevani kuin kultakaivoksessa. Näen kauniita hippuja joka puolella. Kerta kerralta ja kerros kerrokselta niitä avautuu näkyviin aina vain enemmän. Ihmisenä olemisen kauneus nuoressa on niin uskomattoman koskettavaa.

Mutta hämmästynein olen itsessäni tapahtuneesta muutoksesta. Olen nämä viikot lähes leijunut onnellisuudesta. Olen niin iloinen noista nuorista, että ajattelen heitä lähes koko ajan ja mielessäni suunnittelen jo seuraavaa tuntia. Eilen sitten tajusin, että minähän olen ihan rakastunut noihin nuoriin. Päätös nähdä hyvää jokaisessa on saanut rakkauden virtaamaan. Ja tuo virta tekee totisesti onnelliseksi.

Niinpä pyydän teitä kaikkia NÄKEMÄÄN HYVÄÄ JOKAISESSA tulevan viikon aikana.

  • Joka aamu herättyäsi, muistuta itseäsi päätöksestäsi nähdä hyvää jokaisessa kohtaamassasi ihmisessä. Arvostaa jokaista juuri sellaisena kuin hän on. Ilman minkäänlaista halua muuttaa häntä ihmisenä.
  • Katso läheisiäsi uusin silmin. Näe jokaisen kultahiput. Tunnista hyvät luonteenpiirteet ja vahvuudet, joita he käyttävät. Huomaa pienimmätkin onnistumiset ja ilon aiheet.  Havahdu näkemään juuri tuon ihmisen kauneus. Kauneus, joka nousee jokaisen sisimmästä.
  • Ja anna arvostuksen ja rakkauden virrata. Ajattele asioita, jotka herättävät lämpimiä tunteita kuten kiitollisuutta, myötätuntoa ja lempeyttä. Tunnista, miten se lämmittää sydänalaasi ja ikään kuin saa sydämesi laajenemaan.  Rick Hansonin sanoin tietoinen rakastaminen on kaksinkertaista rakastamista: Löytämäsi tunne on todellista ja ponnistus sen esiin tuomiseksi on arvokas osoitus välittämisestä.
  • Aina kohdatessasi päivän aikana uusia ihmisiä, näe heissä oleva hyvä ja kaunis. Ja toivota heille mielessäsi ”Toivon sinulle hyvää elämää”.
  • Jos joku kohtelee sinua huonosti, katso tuon käytöksen läpi hänen sydämeensä. Me emme koskaan tiedä, mitä toisella ihmisellä on sydämellään. Ja mitä sellaista on hänelle tapahtunut, että hän kokee tarvetta käyttäytyä huonosti.
  • Ja katso tämä video If we could see inside others’ hearts. https://www.youtube.com/watch?v=Wl2_knlv_xw Jokainen ihminen on rakkauden arvoinen.

Rick Hanson kirjassaan Kehitä Buddhan aivot kuivailee kauniisti rakastamista:
”Meidän on annettava rakkautta ollaksemme terveitä ja eheitä. Jos tukahdutat rakkautesi, tukahdutat koko olemuksesi. Rakkaus on kuin vesi: sen on päästävä virtaamaan. Jos se jää paikoilleen, se muuttuu seisovaksi ja haisevaksi…Rakastaminen parantaa vanhat haavat sisällämme ja avaa energian ja lahjakkuuden ehtymättömät varastot.
Maailma tarvitsee rakkauttasi…Älä koskaan aliarvioi aaltoja, joita leviää sinusta jo yhden rakastavan sanan, ajatuksen tai teon jälkeen.”

Tuon paremmin ei asiaa voisi ilmaista.

Rakastavin terveisin

Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet