Minulla on ajatus

14.9.2014

Hei kaikki rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Käykö teille koskaan niin, että mieli juuttuu välillä radiokanavalle, joka lähettää vain Huonoja uutisia, Synkkyyden show:ta tai Liikkeellä luuseri –kuunnelmaa? Ja vaikka kuinka yrittää nappulasta vääntää ja radiokanavaa vaihtaa, niin ei vaan onnistu. Ja itse asiassa, mitä enemmän yrittää ja kiihkeämmin vaatii muutosta, niin sitä tuskaisemmaksi tunnetila muuttuu. Ja koko ajan mieli kerää todisteita ja saa uskomaan tuottamiansa ohjelmia ja ajatuksia.

Luin juuri Russ Harrisin kirjan Onnellisuusansa, jossa esiteltiin tapa katsoa ajatuksiaan hieman kauempaa. Ajatukset sinänsä ovat vain jono sanoja, jotka vielä ovat hyvinkin erilaisia eri kielissä. Vasta kun uskomme ajatuksiimme, samaistumme niihin, ne rupeavat vaikuttamaan olotilaamme. Sen takia ajatusten eriyttäminen antaa meille mahdollisuuden valita, onko kulloinkin kyseessä oleva ajatus hyödyllinen hyvinvointimme, tunnetilamme tai elämämme kannalta.  

Meidän ei tarvitse muuttaa ajatuksiamme positiivisemmiksi. Eikä meidän kannata miettiä, ovatko ajatuksemme totta vai ei, sillä mieli kyllä onnistuu löytämään vinon pinon todisteita kumpaan suuntaan haluammekaan kallistua. Me voimme vaan antaa ajatustemme olla sellaisia kuin ovat, jono sanoja. Ja meidän kannattaa samaistua vain niihin ajatuksiimme, jotka ovat itsellemme ja omalle onnellisuudellemme hyödyllisiä.

Siispä tämän viikon harjoitteena on MINULLA ON AJATUS, ETTÄ…

  • Tunnista ajatukset, jotka vievät sinua väärään suuntaan ja tekevät sinulle huonon olon, esim. Minusta ei ole mihinkään. Olen huono …Taas tein virheen. Ei olisi pitänyt…
  • Sinun ei tarvitse – etkä saa - yrittää muuttaa ajatustasi positiivisemmaksi tai myönteisemmäksi. Huomaa vain ajatuksesi. Tunnistaminen riittää.
  • Tunnistettuasi ei-hyödyllisen ajatuksen eritytä se lisäämällä sen eteen lause ”Minulla on ajatus, että…” Esim. minulla on ajatus, että minusta ei ole mihinkään. Tai minulla on ajatus, että olen huono…
  • Huomaatko, miten tuo pieni lisäys tekee tilaa sinun ja ajatuksesi välille? Se antaa sinulle mahdollisuuden havainnoida ajatustasi ja päättää kannattaako siihen uskoa tai samaistua.
  • Ja päätä uskoa vain niihin ajatuksiin, jotka vievät sinua oikeaan suuntaan tai eteenpäin. Jotka ovat oikeasti sinulle hyödyllisiä.

Viikonlopuksi on luvattu vielä kesäistä säätä. Ja minulla on ajatus, että nautin jokaisesta päivästä! Ja tähän haluan uskoa.

Lämpimin terveisin

Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet