Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Hyvän sisäistäminen, osa 3 / Iloversum

Hyvän sisäistäminen, osa 3

28.8.2015

Hei rakkaat ystävät Ilon ja Onnellisuuden kuntosalilla,

Toivottavasti hyvän sisäistäminen on jo nyt vahvistanut positiivisia kokemuksia elämässänne. Ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa olikin paljon erilaisia mahdollisuuksia tehostaa hyvän huomaamista ja kokemuksen rikastamista.

Omalla kohdallani huomasin, että monipuolisuudessaan ja laajuudessaan niiden omaksumiseen viikko oli kovin lyhyt aika. Joten niihin kannattaa palata vielä usein, jotta niistä tulee automaattinen osa hyvän sisäistämistä. Ja saattaisipa olla hyvä tehdä esim. kokemuksen tuoreuden tai moniulotteisuuden hyödyntämisestä ihan omat, erilliset harjoitteensa, vai mitä?

Kolmannessa vaiheessa jatkamme aivojemme bodausta eli uusien hermoyhteyksien luomista ja vahvistamista. Tulevan viikon harjoitteena on HYVÄN SISÄISTÄMINEN, OSA 3: Kokemuksen sulauttaminen osaksi itseä. Voit tehdä joko erillisenä askeleena kokemuksen rikastamisen jälkeen tai osittain päällekkäin sen kanssa.

Kirjassaan Hardwiring happiness Rick Hanson vertaa hyvän sisäistämistä tulen sytyttämiseen: Ensimmäisessä vaiheessa sinä sytytät tulen (huomaat hyvän), toisessa lisäät puita ruokkiaksesi tulta (rikastat kokemustasi) ja kolmannessa annat itsesi tuntea tulen lämmön (sulautat kokemuksen osaksi itseäsi). Voit toki huomata tulen lämmittävän jo puita tuleen lisätessäsi.

Kuva: Fire by Nick Tsenteme

Sulauttaessasi kokemusta itseesi voit käyttää apuna mielikuvia, esim. näet hyvän kokemuksen ikään kuin satavan sisääsi kuin hento kesäsade tai kultapöly, joka muuttuu osaksi sinua ja jokaista soluasi. Tai voit tallettaa kokemuksesi kuin arvokkaan jalokiven sydämesi aarrearkkuun. Itse huomaan käyttäväni sukeltamisen mielikuvaa. Ja samalla kun sukellan kokonaan tuohon hyvään, annan sen hyvän upota jokaiseen soluuni.   

Voit ottaa tueksesi myös kehosi tuntemukset, jolloin annat positiivisen kokemuksesi lämmittää sinua kuin kuppi kuumaa kaakaota. Tai tunnet, kuinka se leviää kehossasi ja helpottaa kuin hoitava balsami. Omaan sukellusmielikuvaani liittyy pieni keinumisen tuntemus kehossani. Hyvä ikään kuin keinuu soluihini sisälle.

Tai hyvän sulauttamisessa osaksi itseäsi voi sinulle toimia pelkästään ajatus siitä, miten tuo kokemus juuri nyt muuttuu osaksi aivojasi synnyttäen uusia hermoyhteyksiä ja miten se on tästä eteenpäin aina mukanasi. (Tätä kirjoittaessani tajuan, että minulla on sisälläni mieletön määrä maisemia niiden vuosien ajalta, kun asuimme ulkomailla. Olen tietämättäni osannut sisäistää ja sulattaa ne osaksi itseäni. Ehkäpä kokemusten tuoreus on myötävaikuttanut asiaan :-) ) 

Jotta hyvän sisäistäminen ja sulauttaminen osaksi itseä onnistuu, löydä itsestäsi halukkuus ja rohkeus muuttua ja kasvaa kokemuksen myötä. Esimerkiksi jos kokemukseesi liittyy kiitollisuutta, anna itsellesi lupa olla pikkuisen arvostavampi ja kiitollisempi hyvän sisäistämisen jälkeen kuin olit ennen sitä. Tai jos kokemukseesi liittyy luottamusta, huomaatko kykysi luottaa kasvaneen kokemuksen myötä. (Kuten fb-ryhmässämme kuvasin muutosta suhteessani purjehtimiseen.) Tarkoitus ei ole muuttaa itseämme tai elämäämme kertarytinällä kokonaan, vaan halukkuus ihan pienen pieneen muutokseen riittää.

Tänne eteläiseen Suomeen on luvattu vielä muutamia lämpimiä päiviä. Jos kohdallesi osuu aurinkoisia hetkiä, pyri sisäistämään ja sulauttamaan auringon säteet osaksi itseäsi, jotta talven pimeydessäkin aurinko olisi mukanasi. Jos taas syksyiset säät ovat jo osanasi, sytytä takkaan tuli tai nauti kuppi kuumaa ja tunne lämmön sulautuvan osaksi itseäsi.

Sisäistämällä tietoisesti ja aktiivisesti hyvää, kaikki kokemamme hyvä on aina mukanamme. Miten ihana ja lohdullinen ajatus se onkaan!

Kirjaimellisesti: Hyvää tulevaa viikkoa teille jokaiselle!

toivoo Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet