Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Ihmeellistä iloa ! / Iloversum

Ihmeellistä iloa!

5.5.2017

Hei rakas ystävä,

Nämä ensimmäiset kauniit kevätpäivät herättävät minut aina tutkimaan normaalia suuremmalla uteliaisuudella ympäristöäni.

Joko silmut aukeavat mustaherukkapensaassa? Mikä on tuo vihreä alku, joka työntyy mullasta? Miten on koivun hiirenkorvien laita? Missähän tuokin pörriäinen on viettänyt talvensa.

Lapset ovat ihmettelevän uteliaisuuden mestareita. Kuinka paljon maapallo painaa tai mistä hiekka syntyy, ovat kysymyksiä, joihin olen joutunut pohtimaan vastausta. Nuo kysymykset kuvaavat hyvin lapsen ajattelua. Voidaan ihmetellä sekä suuria että pieniä asioita. Maailmassa on valtavasti kaikkea mielenkiintoista ja ihmeteltävää. What a wonderful world !

Mutta me aikuisetkin voimme antautua tuolle ihmettelevälle uteliaisuudelle ja kokea sen onnellistavan vaikutuksen. Sillä se tuo meidät läsnä olevaksi kuhunkin hetkeen. Ilman läsnäoloa kuljemme automaattiohjauksella harmaassa arjessamme näkemättä ja havaitsematta mitään kohottavaa. Mutta kiinnostus ja uteliaisuus asioita ja ilmiöitä kohtaan saavat meidät elämään väreissä. Kyky ihmetellä muuttaa maailman loputtomien aarteiden tyyssijaksi, kun vain mielemme on auki noille aarteille.

Ihmettelevä uteliaisuus lisäävät uutuudentunnetta ja merkityksellisyyttä jopa tuttuihin asioihin. Uteliaina asiat näyttäytyvät meille erilaisina. Olemme tarkkaavaisempia ja hyväksymme helpommin asiat sellaisina kuin ne tulevat. Aidosti utelias ihminen päästää irti halustaan kontrolloida ja ottaa avoimesti vastaan sen, mitä tulee. Ehkäpä siinä juuri on ihmeellisyyden salaisuus.  

Lisää ihmettelevää uteliaisuutta elämääsi

Katso asioita tuorein silmin löytäen uusia, kiinnostavia asioita. Päätä nähdä kodissasi, työmatkalla, jumppapaikassasi tai vaikkapa lähikaupassa asioita, joita et ole aiemmin huomannut tai joita et ole edes ajatellut. Esim. kaislasta tehty paperikori: missäköhän nuo kaislat ovat kasvaneet, kukahan ne on leikannut ja tuon korin punonut... Antaudu ihmettelemään.

Katso tuorein silmin elämääsi kuuluvia ihmisiä, perheenjäseniäsi, ystäviäsi, tuttujasi. Ja herätä sisäinen salapoliisisi. Vaikka tutut ihmiset vaikuttavat aina samalta, huomaa ihan pikkuriikkisetkin asiat ja muutokset, jotka ovat erilailla tai erityistä ko. henkilössä.

Ota tavoitteeksi löytää uutta ja tuntematonta jostain tutusta jutusta. Listaa mielessäsi vähemmän kiinnostavia, mutta välttämättömiä toimia arjessasi. Valitse niistä yksi. Tehdessäsi sitä löydä tai keksi kolme uutta asiaa tai näkökulmaa ko. tehtävään. Esim. ripustaessa pyykkiä kuivumaan voi ihmetellä monenlaisia värisävyjä tai mitähän mikin vaate merkitsee kantajalleen. 

Ja erityisesti nyt, antaudu nauttimaan ja iloitsemaan kaikista kevään ihmeistä. Miten pensaan lehti pullistuu ulos silmustaan? Miten muutamat krookukset ovat siirtyneet eri paikkaan kasvamaan? Miten aurinko voikaan lämmittää kasvoja, vaikka se on niin kaukana ;-)

Ihmettelevä ihminen on onnellinen ihminen!

Iloisin ja aurinkoisin terveisin

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet