Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Oma kiitollisuuskuva / Iloversum

Oma kiitollisuuskuva

30.10.2015

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Kiitollisuus on yksi tutkituimpia ja toimivimpia tapoja kytkeytyä onnellisuuteensa. Kiitollisuutta on jopa sanottu onnellisuuden avaimeksi.

Sonja Lyubomirskyn* mukaan se on eräänlainen onnellisuusstrategioiden yhdistelmä: Kiitollisuus on ihmettelyä, arvostamista, valoisien puolien näkemistä, runsaudesta nauttimista. Voit kiittää elämässäsi olevia ihmisiä, voit kiittää Jumalaa tai elämää kaikesta sen suomasta hyvästä. Kiitollisuus on tässä hetkessä olemista ja sitä, ettei ota asioita itsestäänselvyytenä. Ja mikä mukavinta, kiitollisuus toimii tehokkaimmin juuri silloin, kun mieli on maassa.

Vaikka kiitollisuus on voimakas sisäinen tunne, tällä viikolla päästämme luovuutemme irti ja pyrimme kuvaamaan sitä. Teemme itsellemme KIITOLLISUUSKUVAN.

Milloin sinulla on viimeksi ollut mahdollisuus värittää ja sutata sielusi kyllyydestä? Teetin samankaltaisen harjoitteen syksyllä ysiluokkalaisille ja he kertoivat sutanneensa vahaliiduilla viimeksi päiväkodissa. Ja olipa ihanaa nähdä se into ja kuulla se keskittynyt hiljaisuus, kun he lähtivät itseään ilmaisemaan. Ja usko pois, tämä tekee niin hyvää aikuisellekin. Tässä esimerkkinä oma kiitollisuuskuvani.

Tarvitset paperiarkin ja värejä. Löydätkö jostain laatikon pohjalta värikyniä, tusseja, vahaliituja tai vesivärit? Hätätapauksessa kuulakärkikynäkin riittää. Nyt välineet eivät ole tärkeitä, vaan että annamme itsemme luvan tuottaa näkyvää paperille.  

Aloitetaan sessio sytyttämällä kynttilä. Katso kynttilän liekkiä noin viiden minuutin ajan ja hengitä rauhallisesti. Jos sinulla ei ole kynttilää, katso vaikka ulkona olevaa puuta tai jotain muuta kaunista kohdetta, johon voit kiinnittää katseesi.

Jokaisella sisäänhengityksellä sano mielessäsi Kiitos! Ja jokaisella uloshengityksellä toista Kiitos! Tunne, kuinka jokaisella sisäänhengityksellä, kerta kerralta, täytyt voimakkaammin ja täydemmin kiitollisuudella. Ja jokaisella uloshengityksellä annat kiitollisuuden virrata sinusta ulos maailmaan.   

Kun olet täynnä kiitollisuutta, lähde luomaan kuvaa kiitollisuudesta. Mieti, minkälaisista väreistä kiitollisuutesi koostuu? Onko siinä jotain muotoja? Anna värien ja muotojen virrata paperille rajoittamatta mitenkään itseäsi. Väritä ja suttaa, sielusi nauttii!

Jos kiitollisuuteesi liittyy konkreettisia kuvia tai tekstiä, niin lisää niitä halutessasi kuvaan. Tämä on sinun kiitollisuuskuvasi. Saat tehdä siitä juuri sellaisen, kun siitä tulee. Kun olet valmis, kiitä vielä kerran itseäsi ja kuvaasi.

Viikon aikana katso päivittäin kiitollisuuskuvaasi ja hengitä kiitollisuutta. Tunne, miten jokaisen sisäänhengityksesi mukana kuvan voima ravitsee sinua. Ja jokainen uloshengityksesi puhaltaa lisää kiitollisuutta kuvaan.  Anna kiitollisuuden virrata sinussa vapaasti ja esteettä.

Rakkain terveisin, kiitollisena teistä jokaisesta

Auli

Lue lisää kiitollisuudesta:
*Sonja Lyubomirsky, 2007, Kuinka onnelliseksi

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet