Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Pikkuisen parempi tulkinta / Iloversum

Pikkuisen parempi tulkinta

19.2.2016

Hei rakkaat ystävät,

Muistan vuosien takaa Kitkerien neitsyiden biisin, jossa käskettiin uskomaan mieluummin omaan tulkintaan kuin miehen sanoihin. Sillä eilen minun pääni tulkintakone toimi todella tehokkaasti ja suolsi ulos pitkän listan erilaisia tulkintoja. Kuitenkaan yksikään noista tulkinnoista ei pyrkinyt tuottamaan minulle hyvää, luottamuksellista oloa, vaan joka ikisen tulkinnan lopputulema oli kurjuutta lisäävä.

Haluanko minä, että minun päässäni ja mielessäni on kurjuusautomaatti? No en todellakaan. Kuitenkin negatiivinen vinouma aivoissamme on evoluution tuottama tosiasia. En siis pääse siitä eroon, koska pääni – ja aivoni - haluan säilyttää. Siispä on vain hyväksyttävä tuon tulkintakoneen olemassaolo ja pyrittävä löytämään säätönappula, josta voin pikku hiljaa vaihtaa tulkinnan sävyä.

Pohtiessani säätönappulaa muistin vanhan hyvän viisauden: Mikä ajatus tekee pikkuisen paremman olon? Pienuuden logiikkaa hyväksi käyttäen meidän ei tarvitse pelätä tulkinta-automaatin räjähtävän silmille tai jumiutuvan paikalleen vastustuksesta. Kun pyydämme itseltämme mahdollisimman pientä muutosta, niin aivomme eivät stressaannu ja hälytysjärjestelmä pysyy hiljaa.  

Siispä pienuuden logiikka hyväksi käyttäen kysykäämme itseltämme haastavissa tilanteissa tulevan viikon aikana MIKÄ OLISI PIKKUISEN PAREMPI TULKINTA?

 • Jos ja kun tulevan viikon aikana eteesi tulee haastava tilanne tai huomaat tulkinta-automaatin kurjentavan oloasi, hengitä hitaasti ja rauhallisesti syvään. Ja kysy itseltäsi, mikä ajatus tai tulkinta helpottaisi hiukan oloani? Tai tekisi minulle pikkuisen paremman olon? Ja sitten kuuntele, odota rauhassa vastaus. Kyllä se sieltä tulee.
   
 • Jos tunteesi ovat imaisseet sinut pyörteeseensä, niin muista, että tunteiden tärkein tehtävä on toimia kompassina. Tunnustele, parantaako uusi tulkinta olotilaasi vai ei. Jos menet huonompaan suuntaan, niin tee u-käännös kysymällä itseltäsi: Mikä tulkinta tekisi minulle ihan vain pikkuisen paremman olon?
   
 • Hetken kuluttua kun mielesi on hyväksynyt tuon pikkuisen paremman tulkinnan, voit kysyä itseltäsi uudelleen, mikä tulkinta tai ajatus toisi vielä pikkuisen paremman olon? Etenet yhä parempaan oloon aina pienen pieni askel kerrallaan.
   
 • Tunteiden myllerryksessä voit myös käyttää Minulla on ajatus –tekniikkaa, joka on esitelty aiemmin Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla ja jonka avulla voit päästä katselemaan tulkintojasi ja tunteitasi pienen etäisyyden päästä. Kun lakkaamme samaistumasta tulkintoihimme, niitä on helpompi muuttaa. Tai jättää jopa uskomatta niihin.
   
 • Viime viikolla teimme Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla ilokartan. Voit hyödyntää myös sitä siirtämällä huomiosi pois kurjuutta tuottavista tulkinnoista ja keskittymällä asioihin, joiden tiedät tuottavan sinulle mielihyvää ja iloa.
   
 • Voit myös halutessasi luoda mieleesi onnellisista muistoistasi sellaisen Paremman olon keitaan, jonne voit aina välillä pujahtaa rentoutumaan ja hymyilemään eli tietoisesti tuoda mieleesi mukavia asioita, jotka todennäköisesti tuottavat sinulle pikkuisen paremman olon.

Jos ja kun sinulla on jo valmiiksi kiva olo, voit toki ihan harjoituksen vuoksi kokeilla, saatko onnellisuuden volyymia vielä suuremmalle. Mikä ajatus tai tulkinta tekisi minulle vieläkin paremman olon?

Pikkuisen parempia tulkintoja viikkoosi toivottaen

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet