Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Lisää väriä elämään! / Iloversum

Lisää väriä elämään!

26.2.2016

Hei rakkaat ystävät,

Olen jo parin viikon ajan etsinyt vaatekaapista päälleni jotain vaaleampaa, keväisempää. Tuntuu kuin tummien vaatteiden tai talvisävyjen pukeminen estäisi hengittämästä kunnolla ja tekisi ihan fyysisesti pahan olon.

Ja sitten, tänä aamuna hiljentyessäni aurinko paistoi kasvoilleni eka kertaa talven jälkeen. Tuntui kuin olisin sukeltanut kultaiseen energiaan. Ja hengittänyt sisääni iloa, toiveikkuutta ja onnellisuutta.

Samalla oivalsin, että minulla on valtava keltaisen ikävä. Aika hassua, sillä keltainen ei kuulu lempiväreihini. Sitä ei löydy vaatteistani eikä juuri sisustuksestakaan, paitsi haaleankeltaisena työhuoneeni seinistä. Enkä kesäaikaan tykkää edes keltaisista kukista. Mistä siis tämä jano keltaiseen?

Toki keltaisesta tulee mieleen kevät ja pääsiäinen. Yleisimmin länsimaisessa kulttuurissamme keltainen väri yhdistetään iloon, nauruun, energisyyteen ja optimismiin. Ripaus keltaista voi myös kohottaa itseluottamusta ja selkeyttää ajattelua. Samoin oranssin koetaan lisäävän eloisuutta ja kohottavan mielialaa. Sekä keltainen että oranssi liitetään myös onnellisuuteen.*

Joten eiköhän kokeilla tulevalla viikolla värien mieltä kohottavaa vaikutusta ja anneta itsellemme hyvää oloa LISÄÄMÄLLÄ VÄRIÄ ELÄMÄÄN.

Mieti ensin, mitä väriä sinä kaipaat juuri nyt? Mitä väriä haluaisit hengittää juuri nyt? Mikä väri voisi voimaannuttaa sinua? Kuuntele hetki itseäsi ja sisäistä viisauttasi. Minulla keltaisen lisäksi tuntuu häivähdys vaaleanpunaista ja hentoa vihreää.

Ota esille onnellisuuspäiväkirjasi ja väritä siihen kaipaamiasi värejä. Sinun ei tarvitse piirtää mitään kuvaa, riittää kun vain suttaat kaipaamiasi värejä paperille. Jos siihen ilmestyy jokin kuva, niin sekin on hyvä. Voit myös leikata lehdistä kuvia, joissa on voimaväriäsi tai kerätä Pinterestiin värikansion, joka ihan tulvii kaipaamaasi väriä.

Kun tiedät kaipaamasi värin, lupaa antaa sitä itsellesi pieninä ripauksina pitkin päivää. Voit lisätä sitä konkreettisesti tai käyttää apunasi aistejasi: voit koskettaa, tuntea, nähdä, haistaa ja maistaa, ja ehkäpä jopa kuulla omaa väriäsi.

Jos esim. kaipaat keltaista, voit appelsiinimehua juodessasi keskittyä juomaan keltaista. Tai pysähtyä tutkimaan hetkeksi keltaisia sitruunoita hedelmäkulhossa. Tai lisätä oranssia kuivattujen aprikoosien tai porkkanakeiton avulla. Kauppareissulta voit halutessasi napata mukaani kaipaamaasi väriä hehkuvan kukkakimpun. Pysähdy kuuntelemaan, mitä sävyjä talitintti visertää tai voitko kuulla musiikissa värejä.

Ajaessasi liikenteessä voi napsia lisää väriä ympäristöstä, esim. liikennemerkeistä tai mainoksista. Anna värisi yllättää sinut ja huomaa se hyvinkin odottamattomista paikoista.

Joka kerta kun tiedostat voimavärisi, niin juhli sitä, iloitse siitä. Ja tunne miten tuo väri imeytyy sisääsi ja hoivaa ja ravitsee sinua. Rentoudu nauttimaan tuosta väristä. Kun tunnet itsesi ravituksi, anna tuon värin säteillä sinusta myös ulospäin. Tunne, miten huone tai ympäristö muuttuu säteilemäsi värin myötä.

Uskon, että keskittymällä väriin tai väreihin, elämäämme tulee ihan oikeasti lisää väriä. Ja niiden kautta iloa, energisyyttä ja onnellisuutta.

Paljon voimavärisi säteilyä viikkoosi!

toivoo Auli,
joka juuri keittiössä käydessään huomasi keltaisen tiskirätin. Täytyy todeta, että elämällä on aivan mainio huumorintaju :-D

*Lisätietoja värien vaikutuksista löytyy täältä

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Cami 28.02.2016 00:36:54

Lisää väriä elämään!

Kyllä oli ihanat värikkäät kuvat. Varsinkin tuo muuten harma maisema oli jännä kun tuo keltainen maantien merkki loisti keskellä tietä. Jännä, mutta oikein koski silmään 😊! Keltainen ei ole myöskään minun lempiväri ihan senkin takia, että esim. keltainen väri vaatteissa ei sovi minulle mutta kukissa keväällä se kyllä kummasti piristää vaikkakin paikalla, missä asun (San Frsancisco, Kalifornia) on miltei aina kesä niin kyllä täälläkin on vuodenajat. Keväällä on jotenkin valo erilainen kun muista vuodenajoista. Nauttikaamme iloisista väreistä 💐!

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet