Laita käsi sydämelle

4.3.2016

Hei rakkaat ystävät,

Joskus yllättävän pienet asiat saattavat vaikuttaa suuresti omaan olotilaan, mielenrauhaan ja onnellisuuteen. Tämän koin jälleen viime keskiviikkona osallistuessani tapahtumarikkaan päivän lopuksi Mindstonen www.mindstone.fi Jonna Huomon mindfulness-iltaan.

Tiedän, että tutkimukset osoittavat mindfulness-harjoittamisen ja onnellisuuden välillä olevan varsin suoran yhteyden.  Ja mitä pitempään mindfulnessia tai meditaatiota on harjoitettu, sitä parempi on tutkituilla ollut psykologinen hyvinvointi. Tämän on arveltu johtuvan kehittyneestä myötätunnosta itseä kohtaan.  Ja jopa fyysisen terveyden on todettu olevan parempi tiedostavaa läsnäoloa harjoittavilla kuin muilla ihmisillä.*

Siksipä haluan jakaa kanssanne Jonnan esittelemän hyvin yksinkertaisen ja helpon harjoitteen, jonka vaikutti ainakin minuun todella voimakkaasti. Ja toivon, että te, rakkaat kanssajumppaajani Ilon ja onnellisuuden kuntosalilla, kokeilette tulevan viikon ajan tätä samaa harjoitetta erilaisissa tilanteissa.  

Kaikessa yksinkertaisuudessaan harjoite on LAITA KÄSI SYDÄMELLE.

 • Tämän harjoitteen voit ottaa käyttöön missä vain.  Voit kokeilla sitä työpöytäsi ääressä tai rauhaisessa meditaatiotilassa. Voit tehdä sen bussissa istuen tai vessakäyntisi päätteeksi. Voit hetkeksi keskittyä siihen jopa kesken kokouksen tai jotain päätöstä tehdessäsi. Tee se aina, jos ja kun tunnet kiirettä tai levottomuutta. Tai kun kaipaat rentoutumista tai rauhaa.
   
 • Laske kätesi kevyesti rintakehäsi päälle sydämen kohdalle. Jätä se siihen hetkeksi. Jos mahdollista sulje silmät tai käännä katseesi alaviistoon.
   
 • Tunne kätesi sydämelläsi. Tiedosta mahdollinen lämpö kätesi alla ja miten se leviää rintakehääsi. Huomaatko, miten hengityksesi aivan automaattisesti rauhoittuu ja syvenee? Kenties huomaat myös, miten kehosi ja lihaksesi rentoutuvat.
   
 • Ihan rauhassa ja hyväksyvästi seuraa kehosi tuntemuksia.
   
 • Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin antaa kätesi levitä sydämelläsi. Ja huomioida kehosi tuntemuksia. Jos mieleesi nousee ajatuksia tai huomaat tunteita tai aistihavaintoja, niin voit antaa niiden olla ja mennä omaa tahtiaan hyväksyen ne sellaisinaan.
   
 • Juuri nyt ei ole muuta kuin tämä hetki. Mihinkään ei tarvitse reagoida, ei ajatuksiin, ei tunteisiin, ei ympärillä oleviin ääniin. Mitään ei tarvitse tehdä juuri nyt. Annat vain kätesi levätä sydämelläsi niin kauan kuin sinusta itsestä tuntuu hyvältä.
   
 • Kun lasket kätesi sydämeltäsi, kiitä itseäsi ja lepohetkeäsi. Ja salli, että juuri kokemasi rauha kulkee mukanasi päivän touhuissa. Muistaen, että voit aina uudelleen laittaa käden sydämellesi.  

Itse tehdessäni eka kertaa tätä harjoitetta, koin todella voimakkaasti hyvän olon ja rentouden lähtevän leviämään kehossani. Aivan kuin käteni kautta olisi virrannut sisääni kultaista energiaa, joka pikku hiljaa täytti minut kuin tyhjän astian. Nautin tuosta hyvän olon virtauksesta niin paljon, etten malttanut lopettaa harjoitetta, ennen kuin olin ihan täynnä. Syvästi kiitollisena riemuitsin mielessäni, että olin löytänyt ikioman voimaantumisen bensatankin.

Ja voitte arvata, että olen sen jälkeen muutamankin kerran pysähtynyt tuolle Käsi sydämelle -tankille.

Ihanan rentoa viikkoa toivottaen

Auli kera kultaisen energian

*Lehto Juhani E. 2014. Mindfulness – Tiedostava ja hyväksyvä läsnäolo. Teoksessa Positiivisen psykologian voima (toim. Uusitalo-Malmivaara Lotta) Ps-Kustannus Jyväskylä.

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet