Sisäinen hymy -meditaatio

31.10.2014

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Muutama viikko sitten olin Marika Borgin vetämällä kurssilla, jossa hän loppurentoutuksena ohjasi Inner smile –meditaation. Ihastuin valtavasti tuohon sisäiseen hymyilyyn ja sen rentouttavaan vaikutukseen. Ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien iltaisin, jos minulla on ollut vaikeuksia rauhoittua nukkumaan. Sisäiseen hymyilyyn on ihana nukahtaa. Ja mikä parasta, jos yöllä herään, minulla on yhä hymy huulilla.

Senpä tähden haluan jakaa tämän SISÄINEN HYMY-MEDITAATION kanssanne.


1.    Voit jo maata selälläsi tai istua mukavasti selkä suorana joko tuolilla tai lattialla. Istuessasi tärkeää on huolehtia, että selkärankasi on suorassa ja pääsi asettuu selkärangan jatkoksi siten, että niskan ja kaulan lihaksilla on mahdollisuus rentoutua.
2.    Hengitä muutaman kerran rauhallisesti syvään. Huomioi, miten sisään hengityksellä vatsasi kohoaa ja ulos hengittäessä se laskee kohti selkärankaa. Keskity hengitykseesi ja päästä irti ajatuksistasi. 
3.    Anna kielen kärjen levätä keveästi suun katossa etuhampaiden takana. Löydät kyllä paikan, joka tuntuu oikealta.
4.    Hymyile keveästi sallien huulien lempeästi nostaa suupieliä. Etsi sellaista rentoa Mona-Lisa –tyylistä hymyä, jota hymyilet esim. muistaessasi hauskan tapahtuman tai kuullun vitsin muutaman päivän takaa. Hymyä, jota hymyilet itseksesi. Hymyä, joka rentouttaa kasvosi ja saa sinut tuntemaan olosi hyväksi.

5.    Nyt tuo huomiosi kulmakarvojesi väliseen tilaan. Tunnet, miten energia kertyy sinne. Voit kuvitella, että kulmakarvojesi välissä on allas täynnä lämmintä vettä. Energian kertyessä tuohon altaaseen, anna huomiosi siirtyä syvemmäksi allasta, kohti pääsi keskikohtaa.
6.    Yhä hymyillen anna huomiosi levätä nyt aivojesi keskikohdassa. Tunne, miten energiaa kertyy tuohon voimalliseen paikkaan.
7.    Anna sitten kertyneen energian virrata silmiisi. Tunnet, miten silmäsi lähtevät hymyilemään. Voit kuvitella katsovasi silmiin ihmistä, jota rakastat todella, ja hänen katsovan sinua takaisin sulautuen silmiesi ystävälliseen ja rakastavaan iloon.
8.    Nyt ohjaa hymyilevien silmiesi energia siihen paikkaan kehossasi, joka tuntuu kaipaavan hoitavaa energiaa. Ehkä se on paikka, joka on vastikään ollut sairaana tai jossa on haava tai vamma. Tai se voi olla paikka joka tuntuu jännittyneeltä tai pikkuisen turralta tai miksei paikka, johon et ole viime aikoina kiinnittänyt huomiota. Voit myös antaa hymysi suuntautua sisäelimillesi käyden yksi kerrallaan läpi suoliston, mahalaukun, maksan, munuaiset, keuhkot ja sydämen. Tunne, miten hymysi kohteena oleva paikka ikään kuin avautuu ja ottaa vastaan hymysi energian.
9.     Hymyile kullekin paikalle kehossasi niin pitkään kuin haluat. Hymysi kohteet ikään kuin uppoavat hymysi energiaan. Ja hymyilevät sinulle takaisin jokaisella solullaan. Tunnet, miten kohta kohdalta kehosi hymyilee ja rentoutuu.
10.    Lopuksi ohjaa sisäinen katseesi ja hymysi napasi alueelle. Tunne, miten lämpö, selkeys ja rentous leviää koko alavatsasi alueelle.
11.    Hengitä vielä pari kertaan syvään ja rauhallisesti. Ja vapauta kielen kärkesi hampaiden takaa. Voit joko lopettaa hymyilemisen tai jatkaa sitä, jos se tuntuu rennolta ja luontevalta.

Netistä löytyy useita versioita Inner smile –meditaatiosta. Kirjoittamani versio pohjautuu taoism.about.com –sivustolta löytyvään ohjeistukseen. Ja jos haluat kuunnella ohjeet, täältä löydät englanniksi ohjatun meditaation (10 min).

Voit käyttää Sisäinen hymy –meditaatiota ihan yleisenä rentoutuksena tai täsmähoitona johonkin kohtaan kehossasi. Kokeilin tätä esim. kurkkukivun yllättäessä juuri ennen koulutuspäivää, jossa ääni joutuu todella koville. Ja hymyily kipeälle kurkulle todella auttoi. Kurkku pysyi rentona ja ääni kirkkaana. Eikä tullut edes flunssaa.

Hymyn ja hymyilyn täyttämää viikkoa toivottaen
Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Direlycle 30.03.2021 06:45:18

https://fcialisj.com/ - cheapest cialis

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet