Sydänviikko

8.5.2015

Hei rakkaat kanssajumppaajani,

Oletteko joskus huomanneet, miten vaikea on välillä tietää, mitä oikeasti haluaa? Mieli tuntuu täyttyvän lukuisista omista säännöistä ja vaatimuksista, muiden odotuksista, erilaisista uskomuksista, pintaan nousevista peloista, pohjattomasta velvollisuudentunnosta yms. kiireellistä huomiota vaativista asioista.  

Noiden ärhäköiden äänien rinnalla sydämen toive, aito halu tuntuu kovin pieneltä ja vaatimattomalta. Toiveelta, jota ei tarvitse kuunnella ja jonka voi siirtää syrjään ja unohtaa. Sydämen toive ei valita eikä metelöi, vaan se tyytyy odottamaan. Rauhallisesti se odottaa niin kauan, että me vihdoin pysähdymme kuuntelemaan sitä.

Kun vihdoin pysähdymme ja hetkeksi hiljennämme päämme sisäiset vaatimukset, voimme tiedostaa sydämemme äänen olevan aina olemassa. Sydämemme aina avoinna ja sellaiset sydämen ominaisuudet kuin rakkaus, viisaus, rohkeus, vahvuus ja toivo ovat aina välittömästi saatavillamme. Kuinka huikean paljon ihanampaa ja helpompaa elämä olisikaan, jos pitäisimme sydämen äänen mukana toimissamme joka hetki.

Tätä harjoittelemme tulevan viikon ja annamme sydämemme olla mukana kaikessa mitä teemmekin. Siispä julistan SYDÄNVIIKON alkaneeksi.

Kuva Flower Heart by Julie

Tee joka aamu tietoinen aikomus kuunnella sydäntäsi mahdollisimman paljon päivän touhuissasi. Kysy itseltäsi säännöllisesti: Mitä minun sydämeni sanoo? Mitä sydämeni haluaa juuri nyt? Mikä on sydämeni toive? Ja luota siihen, mitä sydän sinulle vastaa.

Itseäni välillä hämmästyttää, miten tarkasti ja helposti sydän tietää. Esimerkiksi tuossa aiemmin päivällä mieleni jyskytti, että tämä harjoite pitäisi saada nopeasti valmiiksi. Jokainen keskeytys rupesi ärsyttämään. Stressi kasvoi ja päätäkin särki. Eikä kirjoittaminen vain edennyt. Kun kysyin itseltäni, mitä juuri nyt sydämeni haluaa, niin vastaus oli täysin yksiselitteinen ja selvä: Ota päiväunet.

Hups, entä kiire? Voinko? Ethän sä nyt voi! Mieli kyllä keksii tuhat ja yksi syytä, miksi en voisi. Mutta tärkeää on uskaltaa elää sydämesi toiveet todeksi. Uskaltaa toteuttaa sydämesi toiveet. Niin vaikeaa kuin mielen onkaan sitä hyväksyä, niin sydän on viisas ja se tietää parhaiten. Nyt kirjoittaminen sujuu hyvällä vireellä ja perjantai-ilta on alkamassa hyvällä mielellä. Kyllä sydän tietää!

Ota tavaksesi pitää pieniä sydänhetkiä, jolloin ajattelet vain sydämelläsi, katsot maailmaa vain sydämelläsi, kohtaat ihmisiä vain sydämelläsi, kuuntelet vain sydämellä sekä puhut vain sydämestäsi. Huomaa, miten se vaikuttaa olotilaasi. Mielesi saattaa hiljentyä ja tunnet enemmän rakkautta, toivoa, luottamusta… Kaikki tuntuu olevan hyvin. Kun elät elämääsi sydämelläsi, kaikki on ihan oikeasti hyvin.

Sydämellisen ihanaa äitienpäivää ja tulevaa viikkoa sinulle!

Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet