Vapaudutaan tavarasta

15.5.2015

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Näin keväällä huomaan katselevani kotiani arvioiden ja punniten. Jostain mielen sopukoista kaivautuu esiin tarve puhdistaa ja uusiutua. Olo on kuin talviunestaan heränneellä karhulla, joka kaipaa puhdasta ja raikasta ilmaa. Uutta energiaa! Keveyttä!

Tavarapaljouden tiedetään kuormittavan mieltä, aiheuttavan stressiä, riittämättömyyden tunnetta ja jopa huonoa omaatuntoa. Eli käänteisesti tavaroista luopuminen tuo parempaa oloa ja ehkä jopa lisää onnellisuutta. Muistanpa joskus vuosia sitten lukeneeni lehdestä, että laajan kyselytutkimuksen mukaan yksi suomalaisia onnellistavimmista asioita oli juuri siivottu koti.

Tällä viikolla siis tehdään ihan konkreettisia tekoja, joilla kevennetään mielemme painolastia eli aiheena on  VAPAUTUMINEN.

Kuva by Enokson

Vapaudu joka päivä yhdestä konkreettisesta asiasta. Se voi olla rikkinäinen kahvimuki; jääkaapin ovessa roikkuva vanha muistilappu; ei-niin-hyvä alekirja; lahjana saatu väärän tuoksuinen parfyymi; kulahtaneet talvihansikkaat; jo 20 vuotta lipaston laatikossa ollut muistoesine; työpöydän lokerikkoon kertyneet esitteet; kuivuneet askartelumaalit.

Voit vapautua myös ei-materiaalisista asioista kuten ylimääräisistä sähköposti- tai tekstiviesteistä tai kamerassasi olevista epäselvistä tai muuten huonoista kuvista. Tai mistä tahansa asiasta tai tavarasta, joka ei palvele tai tuota sinulle enää mielihyvää.

Vapautuessasi muista kiittää asiaa tai esinettä hyvästä palvelusta tai siitä, että se on niin pitkään ollut osana elämääsi. Ja sitten päästä siitä irti, sekä konkreettisesti että mielen tasolla. Hengitä syvään ja tunne, miten ihanasti vapautuminen tuo mieleesi lisää tilaa.

Voit laittaa tavaran roskikseen, kirpparille menevään laatikkoon tai vaatekeräykseen. Tai jos alueellasi on fb-kirpputori, ota esineestä kuva ja myy se sopivalla hinnalla. Samalla tutustut naapuriston asukkaisiin. Jos olet kerännyt asioita kirpparilaatikkoon, vie se viikon lopuksi esim. Fidalle.

Jos innostut, (mikä on hyvin mahdollista, sillä niin hyvä olo tavaroita vapautumisesta tulee,) toki voit siivota vaikka kokonaisen lokerikon, hyllyn tai laatikon päivässä. Mutta huolehdithan, että teet sen hyvässä hengessä. Jos tunnet stressitasosi nousevan, vapaudu vain yhdestä pienestä jutusta päivässä :-)

Jos haluat lukea aiheesta lisää, niin hyviä vinkkejä löydät
Anne Te Velde-Luoma: Kaaoksen kesyttäjä
Gretchen Rubin: Onnellisuusprojekti

Ihanan keväistä viikkoa toivottaen

Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet