Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Vastustamattomuusvartti / Iloversum

Vastustamattomuusvartti

16.10.2015

Hei rakkaat kanssajumppaajani,

Aamuisin mieheni haluaa kuunnella radiota. Ja kyllä minäkin tykkäisin rauhallisesta, melodisesta musiikista. MUTTA… En millään vasta heränneenä kestä vieraiden ihmisten - ts. toimittajien - mielipiteitä. Enkä varsinkaan nykyisin niin yleistä tapaa paheksua kaikkea, suhtautua epäillen ja olla jopa ilkeä ja kyyninen. Negatiivisuus heti aamulla on vain aivan liikaa.

Pahinta tilanteessa on kuitenkin se, että alta aikayksikön rupean itse paheksumaan muiden tapaa paheksua ja oikein tunnen, miten ärsyyntymisen määrä minussa kasvaa. Eipä silloin voi itseäkään kovin positiiviseksi kehua eli samassa liemessä olen muiden paheksujien, arvostelijoiden ja marmattajien kanssa.

Hyvä kysymys onkin, kumpi oikeasti tekee minulle kurjan olotilan: toimittajien mielipiteet vai oma reagointini niihin? Ja tiedän varsin hyvin, etteivät muiden mielipiteet voi vaikuttaa olotilaani, ellen itse anna niille lupaa. Itse minä tunteeni aiheutan oma tulkinnallani tilanteesta. Ja lisään tuskaa tappelemalla jo olemassa olevaa tilannetta vastaan.  

Yritämme lukuisilla erilaisilla keinoilla vastustaa ja taistella jo tapahtunutta vastaan. Voimme paheksua, marmattaa, syyttää, vaatia, uhriutua… Kuvittelemme, että voisimme jollakin keinolla taikoa jo tapahtuneen olemattomiin, mutta oikeasti sidomme vain itsemme tiukemmin kiinni tilanteeseen. Jos joku asia on tapahtunut, niin se on jo tapahtunut. Ei sitä enää voi muuttaa. Joten tilanteen vastustaminen on täysin turhaa ja vain syö omia energioitamme.

Voimme pitää huolta omasta tunnetilastamme lopettamalla vastustamisen ja lakkaamalla toivomasta palaamista ajassa taaksepäin. Hyväksymällä, että edessämme oleva tilanne on jo totta. Ja simsalabim – samalla hetkellä kun hyväksymme, niin aivomme rentoutuvat ja me vapaudumme, jolloin pystymme näkemään, miten tilanteesta kannattaa jatkaa eteenpäin.

Minäkin voisin laittaa radion kiinni. Mutta koska tiedän aamuohjelmien olevan miehelleni tärkeitä, en halua sitä tehdä. Sen sijaan otan käyttööni VASTUSTAMATTOMUUSVARTIN ja kutsun teidät muutkin mukaan harjoittelemaan kanssani vastustamattomuutta seuraavan viikon ajan.


Kuva by Sheila Sund

Tunnista, minkälaisissa tilanteissa sinulla on taipumusta paheksua, marmattaa tai ärsyyntyä jostakin. Jos tiedät jo marmatustilanteesi, on se sitten sadeaamu, ruuhka tai sotkuinen keittiö töistä tullessasi, sovi itsesi kanssa vastustamattomuusvartista kyseisenä hetkenä. Tai päätä etukäteen, että lounastunnilla, facebookia selatessasi tai työmatkalla en paheksu, arvostele tai valita. Olen vastustamaton.

Tai nappaa noista tunteistasi kiinni ne tiedostaessasi. Kiitä itseäsi, että huomasit nuo tunteet ja päätä olla vastustamaton kyseisessä tilanteessa muutaman seuraavan minuutin ajan.

Harjoitellessasi vastustamattomuutta hengitä ensin rauhassa syvään. Muistuta sitten itsellesi, että jo tapahtunutta tai olemassa olevaa ei voi peruuttaa. Voit vaikka todeta hiljaa mielessäni: Hyväksyn jo tapahtuneen tai tämän tilanteen olevan totta. Minun ei tarvitse taistella tätä tilannetta vastaan. Voin hengittää, hymyillä ja rentoutua.

Jos koet helpommaksi, voit siirtyä itsesi ulkopuolelle, lintuperspektiiviin seuraamaan tilannetta. Tuossa se Auli nyt yrittää olla ärsyyntymättä toimittajista, jotka mitään Aulista tietämättä tekevät työtään tuolla Pasilassa. Annanpa Aulin hengittää syvään ja hymyillä vähän. Noin hän jo rentoutuu…  

Vastustamattoman ihanaa viikkoa teille kaikille!

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Mari 22.11.2015 12:03:36

Ilon ja onnellisiuuden kuntosali

Auli, AIVAN MAHTAVA KUNTOSALI!!! KIITOS!!!

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet